Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: a pályaelőny megszerzése a cél

A legjobbak között

SKC: a pályaelőny megszerzése a cél

| Munkatársunktól | Sport

A héten kezdi szereplését a felsőházi középszakaszban a Sopron KC. Bors Miklós másodedző szerint hatalmas siker, hogy a top 5 együttes közé bejutott a csapat.

– Mennyire vagy elégedett az alapszakasz 5. helyével?

– A szezon első két hónapja után senki sem számított arra, hogy végül a legjobb 5-be kerülünk. Aztán jött a győzelmi sorozatunk, ami után már reális cél volt, hogy bejussunk a felsőházba. A poharunk azonban csak félig van tele, hiszen szerettük volna a harmadik helyezésünket megtartani, ami végül nem sikerült. Ezzel együtt hatalmas siker, hogy a másik négy legjobb csapattal küzdhetünk meg a következő hetekben. Azt beszéltük a srácokkal, hogy mostantól új bajnokság kezdődik, bízom abban, hogy lesznek jó meccseink, jó periódusaink.

– Van meghatározott cél a középszakaszban?

– Most, hogy idáig eljutottunk – ami nagy szó –, szeretnénk minél jobban szerepelni a középszakaszban. A harmadik, negyedik, ötödik helyen lényegében holtverseny van, fontos lenne egy-egy extra győzelem, ezáltal vissza tudnánk szerezni a 3. helyet. A legfontosabb azonban az lenne, hogy a legjobb négybe kerüljünk, így ugyanis mi leszünk a pályaválasztók a rájátszás első körében.


– Az alapszakaszban a kiváló széria után az utolsó meccseken mintha hullámvölgybe került volna a csapat, ezt hogy látod?

– Volt egy influenzás megbetegedéssorozat, amely a Kaposvár előtti meccsen csúcsosodott ki. Vezetőedzőnk sem tudott a csapattal lenni, négy játékosunk hiányzott, volt olyan edzés, amelyen összesen heten tudtak részt venni a felnőtt keretből. Nyilván ez csak az egyik összetevő, de a profi sportban nincs olyan, hogy egy csapat egy szezonon át csúcsformában van. Bízom abban, hogy a középszakaszban elkezdünk menni ismét felfelé.

– Most milyen állapotban van a csapat?

– Halász Ákos csak a múlt héten kezdte meg az edzéseket az ujjtörése után. Az influenza Quincy Fordot viselte meg a legjobban, de erre a hétre már ő is rendbe jön, ismét jó formába lendülhet. A többiek egészségesek, így bizakodva várjuk a bajnoki középszakasz mérkőzéseit.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.