Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: hazai siker

| Munkatársunktól | Sport

Győzelemmel kezdte szereplését a kiesés elkerüléséért folytatott páros mérkőzésen a Sopron KC együttese.

 Sabáli Balázs tanítványai a lapzártánk után lejátszott második mérkőzésen bebiztosíthatják helyüket a legjobbak között a következő szezonra.


A soproni találkozón Henderson szorosan fogta a MAFC legjobbját, McCray-t, El-Amin pedig végre tudásához méltóan kosárlabdázott. A második negyedben tudott ellépni ellenfelétől az SKC: a nagyszünetben 15 pont volt a hazaiak előnye (50–35).


A fordulást követően hamarosan eldőlt a meccs: Henderson ragadta magához a kezdeményezést, hárompontosaival és Tóth Gergely pontjaival 20 fölé nőtt a különbség. A MAFC letámadásának köszönhetően még elkezdett felzárkózni, de egy jókor jövő Takács Norbert-hármas végképp lezárta a nyitott kérdéseket, a találkozó végén már a cseresorok kaptak lehetőséget mindkét oldalon, végül 16 ponttal győzött az SKC. A végeredmény: Sopron KC – MAFC, 90–74.


– Voltak kimondottan jó és kevésbé sikeres periódusaink is, de a lényeg, hogy győztünk – nyilatkozta Sabáli Balázs vezetőedző. – Ugyanakkor mondtam a srácoknak, hogy felejtsék el a mai meccset, hisz a párharc még nem dőlt el.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.