Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: hazai siker
Az SKC a harmadik negyedben 40 pontot szerzett és végül izgalmas meccsen győzött a DEAC ellen Fotó: Németh Péter

SKC: hazai siker

| Munkatársunktól | Sport

Továbbra is jó formában van az SKC, amely december óta szépen gyűjtögeti a bajnoki pontokat. Kostas Flevarakis együttese ezúttal a Debrecent tudta legyőzni egy fordulatos mérkőzésen.

A meccs nem indult szerencsésen a hazaiaknak: a DEAC játékosai kapták el jobban a fonalat. A vendégcsapat taktikájához tartozott a nagyszámú hárompontos kísérlet, ráadásul a távoli dobásokkal hatékony is tudott lenni a Debrecen, így a nagyszünet előtt már 12 ponttal is vezettek a vendégek, ebből a pihenőre három egység maradt (39–42). 

Aztán jött a fordulat: a Sopron KC játékosai olyan negyedet produkáltak, amelyet ritkán látni hazai pályákon: Supola parádésan játszott, Rivers, Thompson és Jogela is rengeteg pontot szerzett, a közönség pedig szinte extázisban buzdította a srácokat. Mindennek eredménye lett, hogy 40 (!) pontot szerzett az SKC egyetlen negyed alatt. Így pedig már a hazaiaknál volt az előny, és bár a meccs hajrájára öt pontra feljött a Debrecen, Supola és Carter büntetőből, Rivers pedig egy bravúros hármasból volt eredményes, így újabb hazai győzelmet szerzett a csapat. A végeredmény: Sopron KC – DEAC: 98–85.

– Gratulálok csapatomnak, erős ellenfelet tudtunk legyőzni – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Az elején nehezen állt össze a játékunk, a harmadik negyedre aztán nagyon feljavult a védekezés, ez hozta magával a jó ritmusú támadásokat, amely döntő volt. A közönségünk ismét kitett magáért, köszönet érte!

Az SKC vasárnap este 6 órakor a Zalaegerszeg otthonában lép parkettre.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.