Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: ez volt a csúcs?
Szurkolói ankéttal zárta az idei szezont a Sopron Basket Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: ez volt a csúcs?

| Munkatársunktól | Sport

Csak minimálisan változó játékoskeret és reális célkitűzések – ez fogja jellemezni a következő, 2018/19-es szezonban a Sopron Basket női kosárlabdacsapatát.

Az idei, kiemelkedően eredményes versenyévet jó hangulatú szurkolói ankéttal zárta le a klub, amelynek során szóba került a közelmúlt és a közeljövő is. Roberto Iniguez, a csapat sikeredzője videoüzenetben köszönte meg a szurkolók egész éves támogatását. Török Zoltán klubelnök pedig hangsúlyozta: az Euroliga-finálé sokaknak egy kimondatlan álom beteljesülését jelentette.


– Hegymászó hasonlattal élve úgy érzem, ebben a szezonban a csúcsra törtünk, megmásztuk a Mount Everestet, magával az Euroliga-fináléval pedig már megkezdtük a biztonságos visszaereszkedést a talajra, ahonnan év elején indultunk – mondta el a klub ügyvezetője.


Török Zoltán hozzátette: büszkeséggel tölti el, hogy a sikereknek és az ezzel járó reflektorfénynek köszönhetően sokan jelentkeztek be a klubnál, de a „győztes csapaton ne változtass” elvet követik: Danielle Page kivételével nem lesz távozó, a szezon rajtjára pedig visszatér a keretbe Alaina Coates, akit néhány meccs erejéig már megismerhettek a soproni szurkolók. A bizalom most azoknak a játékosoknak szól, akik az előző szezonban nap mint nap keményen megküzdöttek a sikerekért.


Az ügyvezető hangsúlyozta: a fenntarthatóság továbbra is a klub egyik alapértéke lesz. Ennek szellemében a csapat költségvetéséhez igazított, reális célokat tűznek ki a következő szezonra.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.