Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopron KC: biztos a play-off

| Munkatársunktól | Sport

Tét nélküli mérkőzést játszik a hétvégén az SKC férfi kosárlabda­csapata. Kostas Flevarakis együttese már biztos, hogy továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Az SKC együttese számára jól alakultak az eredmények az elmúlt hétvégén, így az utolsó, Zalaegerszeg elleni meccs eredményétől függetlenül biztossá vált, hogy a csapat a rájátszást érő 8. helyen végez az alapszakaszban.

– Nem volt könnyű az alapszakasz, bizony volt közben több olyan pillanat, amikor messze voltunk a célunk elérésétől – mondta Bors Miklós másodedző. – Aztán a szezon végén jöttek a hazai győzelmek, bravúrosan nyertünk Pakson, jó teljesítményt nyújtottunk, végül sikerült bejutnunk a legjobb nyolc közé. Örülünk, hogy nem kell az alsóházban játszanunk, innentől kezdve felszabadultan kosárlabdázhatunk.

Az SKC múlt héten kikapott ugyan Szombathelyen (107–87), de a hétvégén a Kaposvár legyőzte az Oroszlányt. Az egymás elleni eredmények alapján pedig a Sopron KC jobban áll, mint a Kaposvár és a Pécs. Így a biztos nyolcadik hely tudatában fogadja a soproni együttes szombaton 18 órától a ZTE csapatát.

– Egyértelműen nyerni szeretnénk az utolsó alapszakaszbeli meccsünkön is, vereséggel nem lehet készülni a play-offra – tette hozzá Bors Miklós. – A Zalaegerszegnél sok változás volt, edzőt is cseréltek, pontosan nem tudjuk kiszámítani, milyen játékot nyújtanak, de hazai pályán mindenképp győzelmet szeretnénk elérni. Lélekben kicsit már a Szolnok elleni párharcra készülünk, amelyen szeretnénk meglepetést okozni. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.