Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni pólós bronzérem
A Soproni Vízilabda Sport Egyesület U15-ös csapata nemcsak a május elsejei kupán lett bronzérmes, a dunántúli vízilabdaligában is a harmadik helyen áll. Fotó: Németh Péter

Majális Cup: Régi hagyományt élesztettek újjá a Lőver uszodában

Soproni pólós bronzérem

| Munkatársunktól | Sport

Bronzérmet szerzett a Soproni Vízilabda Sport Egyesület a harmadik alkalommal megrendezett Majális Cupon. Az egynapos tornán az U15-ös együttesek szerepeltek, három magyar mellett két lengyel és egy szlovák csapat.

Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület elnöke elmondta: szép hagyományt elevenítettek fel, amikor az új Lőver uszoda adottságait kihasználva újra megrendezték a május elsejei vízilabdatornát.

– Korábban, még a régi fedett uszodában is volt vízilabda május elsején, ez azonban teljesen amatőr csapatok részvételével zajlott: a rendőrök, tűzoltók, újságírók, színészek alkotta csapatok részvételével rendeztünk jó hangulatú tornákat – mesélte Matyuga-Kovács Rita. – Részben a pandémia, részben pedig az új uszoda építése miatt ez a hagyomány megszakadt, azonban az új létesítmény átadása után mi is újrakezdtük a majális kupák megrendezését.

A sportvezető hozzátette: idén a III. Majális Cup keretében az U15-ös korosztály számára rendezték a mérkőzéseket. Ennek oka, hogy a Soproni Vízilabda Sport Egyesület gyermek 1 korosztálya kiválóan teljesít idén: a dunántúli vízilabdaligában a további eredményektől függetlenül a 3. helyen végez. Az országos bajnokságban pedig a három részre osztott, 24 csapatos mezőnyben a 9–16. helyekért játszott mérkőzések esetében 7-ből 6 győzelmet aratott.

– Az U15-ös korosztályunk még általában teljes, azonban tipikus, hogy szezon végén ebből a korcsoportból néhány játékosunkat leigazolnak nagyobb csapatok – folytatta az elnök. – Emellett az idősebb együtteseink több tagja is már az érettségire készült, így a legtöbb érv amellett szólt, hogy a gyermek 1, azaz az U15-ös korosztálynak hirdessük meg a majális kupát.

A soproni U15-ösök nem is okoztak csalódást: a csoportmeccseken lengyel ellenfelüket legyőzték, a budapesti UVSE-vel szemben pedig a papírformának megfelelően alulmaradtak. A sorsolásnak megfelelően így a bronzéremért szállhattak harcba a szlovák KVP Nováky együttese ellen. A soproni csapat 11–9-re győzött, így végül a bronzérmet szerezte meg a III. Majális Cupon.

A döntő nagy izgalmakat hozott: az UVSE és a Szombathely 8–8-as döntetlent játszott, végül büntetőkkel dőlt el az 1. helyezés, amelyet a budapesti együttes szerzett meg.

– A soproni Lőver uszoda a magyar sport egészét szolgálja, de a legjobb érzés, amikor a gyermekeinket látjuk benne sportolni – mondta a III. Majális Cup megnyitóján dr. Farkas Ciprián polgármester. Mint ismert, a magyar kormány támogatásával épült fel hazánk egyik legmodernebb uszodája városunkban, ahol sok ezren sportolnak versenyszerűen és hobbi szinten is. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...