Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Számíthat ránk az edzői stáb”
Csendes Péter (j2) több lehetőséget kap az SKC-ban, a fiatal játékos bizonyítani szeretne. Fotó: Németh Péter

Csendes Péter: Csapatjátékra és nem az egyéni képességekre épül a kosárlabdánk

„Számíthat ránk az edzői stáb”

| Rázó László | Sport

Örül a több lehetőségnek, és szeretné maximálisan kihasználni a neki jutó játékidőt Csendes Péter. Az SKC fiatal irányítója a napokban töltötte be a 20. életévét. A kosaras szerint jelenleg sokkal inkább a csapajáték, mint az egyéni képességek dominálnak az SKC-nál.

– Isten éltessen, hiszen a napokban töltötted be a 20. életévedet. Nagy ünneplés volt?

– Szó sincs ilyesmiről, csak családi körben gyűltünk össze, egy közös ebéddel ünnepeltük a születésnapomat.

– Ha már a korod szóba került: jövőre megszűnik a fiatalszabály. Nem tartasz attól, hogy neked – és a többi fiatal magyarnak – kevesebb lehetőség jut majd?

– A kiírás valóban változik, fiatalszabály már nem lesz, ugyanakkor nem elhanyagolható, hogy két magyar játékosnak kell majd pályán lennie. Ez azt jelenti, hogy minden csapat keretében több bevethető magyar játékosra lesz szükség, hiszen nem lehet két emberrel végigjátszani egy meccset. Mindennek köszönhetően úgy vélem, nem feltétlen esnek vissza a fiatal játékosok pályán töltött percei sem. Mindenesetre még az idei bajnokságban meg kell mutatnunk, hogy valóban számíthat ránk az edzői stáb. Egyébként úgy veszem észre, hogy az SKC mellett más csapatoknál is többet játszanak a fiatalok, és nemcsak az első, hanem a második félidőben is.

– Az új vezetőedző érkezése óta láthatóan több szerepet kapsz a csapatban. Hogy fogadtad mindezt?

– Természetesen örülök, hogy mostanában többet játszom, ugyanakkor nem kényelmesedhetek el, hiszen lehet, hogy a következő meccsen már kevesebb percet töltök a pályán, ez folyamatosan változhat. Fontos, hogy jelenleg pontosan tisztáztuk a vezetőedzővel, kinek, mi a szerepe, feladata, kitől, mit vár el a szakmai stáb. Így könnyebb jó teljesítményt nyújtani a pályán.

– Teljes értékű NB I. A csoportos játékosnak tekinted magad?

– Kevés meccset játszottam még ahhoz, hogy ezt elmondhassam magamról. Az idei évben minden kerettagnak fontos szerepe van az SKC-nál, most többet is játszom, ugyanakkor attól még messze vagyok, hogy meghatározó játékosként tekinthessek magamra.

– Az új tréner, Gasper Potocnik érkezése után sorra jöttek a győzelmek, ez minek köszönhető?

– Szüksége volt a csapatnak egy új impulzusra, és fontos, hogy az új vezetőedző érkezése után új center is jött. Miután tisztáztuk a feladatokat, sokkal inkább a csapatjátékra és nem az egyéni képességekre épül a kosárlabdánk. Ennek akkor van különös jelentősége, mikor hátrányba kerülünk, akkor kell igazán csapatként küzdenünk. Javuló tendenciát mutatunk, és itt nemcsak az eredményességre, hanem a játék képére is gondolok.

– Hova juthattok idén?

– Erre most szinte lehetetlen válaszolni. A Falco és az Alba Fehérvár kiemelkedik a mezőnyből, utána azonban rengeteg, közel azonos képességű csapat van. Apróságokon, sérüléseken is múlhat, hogy végül melyik csapat hol zárja az alapszakaszt.

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.