Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szántó Sándor emlékverseny
A Soproni Polgári Lövész Egyesület 2013 óta rendezi meg a Szántó Sándor emlékversenyt. Fotó: Németh Péter

Sportlövészet

Szántó Sándor emlékverseny

| Munkatársunktól | Sport

Szántó Sándorra emlékezett múlt hétvégén a Soproni Polgári Lövész Egyesület. A helyiek mellett öt másik egyesület versenyzői jöttek el városunkba a megmérettetésre.

– Szántó Sándor 2008-tól 2012-ben bekövetkezett tragikus haláláig volt egyesületünk elnöke, munkássága alatt fontos infrastrukturális fejlesztések voltak a lőtéren, gyarapodtunk abban az időszakban, nőtt a sportlövők száma – kezdte Kucsara Tamás, a Soproni Polgári Lövész Egyesület titkára. – 2013-tól rendezzük meg az emlékversenyt, idén mintegy hatvan sportlövő jött el Sopronba, Győrből, Zalaegerszegről, Komáromból, Kapuvárról és Keszthelyről is érkeztek sportlövők.

A versenyt három korosztályban rendezték meg: tizenhat éves korig csak légpuska és légpisztoly versenyszámok voltak. A felnőttek ezek mellett sportpuska, sportpisztoly és nagykaliberű pisztoly lövészet számokban indulhattak, a 60 év feletti, senior kategóriában pedig sportpisztoly és nagykaliberű pisztoly versenyszámban hirdettek győzteseket.


– Jelenleg 130 fős taglétszámmal működünk, örömteli folyamat, hogy egyre több az érdeklődő, sokan csatlakoznak hozzánk – folytatta Kucsara Tamás. – Jelen vagyunk a városi sportágválasztó rendezvényeken, emellett iskolai roadshow-kat is szervezünk. Évente hat versenyt rendezünk Sopronban, tagjaink között pedig van egy nyolc–tíz főből álló versenyzői kemény mag, ők gyakorlatilag heti szinten mennek különböző megmérettetésekre.

A 2022-es Szántó Sándor emlékverseny díszvendége ezúttal is az egykori egyesületi elnök lánya, Szántó Patrícia volt, aki a versenyek utáni éremátadáson is részt vett.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.