Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sztárcsapatok Sopronban
Múlt vasárnap három korosztályban is játszottak az országos bajnokság küzdelmeiben a soproni vízipólós fiatalok. Fotó: Németh Péter

Vízilabda vb: Kimondottan izgalmas a férfi „C” csoport

Sztárcsapatok Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

A napokban indul a jegyértékesítés a vizes világbajnokság sporteseményeire – így a soproni vízilabdameccsekre is lehet belépőt váltani. A hölgyek és a férfiak mezőnyében is a „C” csoport találkozóit rendezik a Lőver uszodában.

A nőknél Brazília, Kazahsztán, Új-Zéland és Ausztrália, a férfiaknál pedig Olaszország, Kanada, a Dél-Afrikai Köztársaság, valamint Spanyolország alkotja a kvartettek mezőnyét.

Fent Gergő, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület edzője elmondta: a hölgyeknél Ausztrália mindenképp kiemelkedik a négyes csoportból, ők ott szoktak lenni a nagy világversenyeken a legjobb 8 között, a többi csapatnak nincs jelentősebb nemzetközi eredménye. A férfiaknál viszont kimondottan izgalmasan alakulhat a csoport, hiszen két nagyágyú, Spanyolország és Olaszország is Sopronba látogat.

– Nagyon örülök annak, hogy ezt a két csapatot ismét láthatom élőben – mondta a soproni szakember. – Utoljára még a Margitszigeten volt szerencsém megnézni a spanyol, illetve az olasz nemzeti csapat találkozóját az akkori Unicum Kupán. Azóta hatalmas átalakuláson ment keresztül mindkét együttes, komoly fiatalításba kezdtek. Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen kaliberű nemzeti együttesek játszanak majd Sopronban, hiszen két olyan válogatottról van szó, amely világszinten is meghatározó és akár a végső győzelemre is esélyes.

Fent Gergő szerint a vízilabdaláz még nem tört ki Sopronban, de az edzők mellett a játékosok is nagyon várják a nyári vb-mérkőzéseket.

Június elejéig tart a szezon: Múlt vasárnap három korosztályban is játszottak az országos bajnokság küzdelmeiben a soproni vízipólós fiatalok. Fent Gergő elmondása szerint az alapszakasz lezárása után mindhárom együttes az alsóház küzdelmeiben vesz részt. A Soproni Vízilabda Sport Egyesület csapatai közül a serdülők állnak a legjobban, ők jelenleg vezetik a tízcsapatos mezőnyt. A gyerek korosztály csapata dobogós helyért van harcban, míg az ifik várhatóan a szintén tíz együttest számláló alsóház első öt együttese között végezhetnek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.