Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tenisz emlékverseny

Tenisz emlékverseny

| Pluzsik Tamás | Sport

Ezen a hétvégén, immáron tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Szieszta-teniszpályákon a Varga Sándor emlékversenyt, melynek szervezésébe ebben az évben az ötlet- és házigazda Babos Csaba mellett a Lions Club Sopron is bekapcsolódott.

– Sanyi barátom igazi sportember volt, bár lassan egy generáció nő föl úgy, hogy sem a kosárlabdapályán nem látta – ahol a legnagyobb sikereit érte el, hisz tagja volt az 1969-ben kupagyőztes SMAFC kosárlabdacsapatának –, sem pedig teniszezni a Szieszta-pályákon – emlékezett vissza barátjára, az amatőrök számára kiírt teniszverseny névadójára Babos Csaba. – Sanyi a teniszt már csak kedvtelésből űzte, de ő a sportban mindent nagyon komolyan vett, legyen szó lábteniszről, fociról vagy éppen valami általa kitalált, rögtönzött játékról. Nem utolsó sorban pedig igazi, társasági ember volt.

Az első alkalommal 2003-ban megrendezett verseny győztese az egykori válogatott labdarúgó a Videoton színeiben a Real Madrid ellen két alkalommal is pályára lépő Végh Tibor volt, legutóbb pedig már az új generáció képviselője, Mészáros Bence emelhette magasba a vándorserleget.

– A Lions Club Sopron legutóbbi báljának a páros világbajnok, Grand Slam-győztes és nem utolsó sorban a Szieszta-teniszpályán nevelkedő Babos Tímea volt a fővédnöke, úgyhogy a teniszhez való kapcsolatunk nem új keletű – mondta Budai József, aki maga is amatőr teniszező, így a Lions Club Sopron részéről ő vállalta magára a verseny szervezésében való segédkezést. 

– A rászorulók támogatása mellett klubtagjaink személyes épülése, így az amatőr sport mint személyiségfejlesztő tevékenység is cél a tevékenységeink sorában – fogalmazott Budai József. – Így nemcsak támogatunk, hanem egyúttal sportolunk is, nem utolsó sorban pedig mi magunk is fejet hajtunk Varga Sándor barátunk emléke előtt.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.