Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Teniszvilágbajnok soproni fogorvos
Dr. Rák Péter Fotó: Pluzsik Tamás

Teniszvilágbajnok soproni fogorvos

| Pluzsik Tamás | Sport

Egy soproni fogorvos nyerte meg az orvos tenisz-világbajnokságot Máltán. Közel fél évszázados múltra tekint vissza a verseny, ahol dr. Rák Péter az 50+ korosztályban lett párosban győztes.

– Minden világbajnokságot megelőz egy országos szakmai bajnokság, melyen már évek óta rendszeresen indulunk a kollégáimmal, barátaimmal – mesélte dr. Rák Péter. – Mivel itt sikeresek voltunk, ezért úgy gondoltam, megmérettethetem magamat egy világbajnokságon is. Tavaly Csehországból, Plzenből már egy páros harmadik hellyel tértem haza. Idén partneremmel, dr. Orosz Lászlóval, a Debreceni Egyetem Sebészeti Intézetének adjunktusával még merészebb terveket szövögettünk: győzni szerettünk volna, ami végül sikerült is.  

Népes volt a mezőny Máltán, hisz 34 országból közel háromszázan neveztek a versenyre, köztük olyanok is, akik a közelmúltban még rangos, profi ATP versenyeken is indultak. A megmérettetésre bárki nevezhetett, mindössze annyi volt a megkötés, hogy az indulónak rendelkeznie kell orvosi diplomával.

– Egyéniben is eljutottam a negyeddöntőig, ahol éppen egy olyan olasz kollégával kerültem szembe, aki a közelmúltban még egy pályán játszott Roger Federerrel, így természetesen nem volt esélyem ellene – tette hozzá dr. Rák Péter. – A páros döntőnk is hozott érdekességet, ugyanis az ellenfél duó egyik tagja is soproni volt, nevezetesen dr. Pongrácz Kristóf barátom és kollégám, akivel idehaza egyébként egy csapatban játszunk.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.