Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Túl egy kisebb műtéten
Jelena Brooks térdműtéte miatt nem lépett pályára a Krasznai-emlékmeccsen. Fotó: Németh Péter

Túl egy kisebb műtéten

| Rázó László | Sport

A Sopron Basket első brnói edzőmeccsén 28 pontig jutott, a Krasznai-emlékmeccset viszont kihagyta Jelena Brooks. Jeca térdében végeztek el egy kisebb műtétet.

– Nem lehettél pályán a Krasznai-emlékmérkőzésen, milyen műtéted volt?

– A térdemben végeztek el egy kisebb, tisztító operációt. Nagy probléma szerencsére nincs, most megy a rehabilitáció, úgy kalkulálunk, hogy az első két bajnoki mérkőzésen még nem léphetek pályára.

– Hogy tetszettek az eddigi felkészülési meccsek? Sok a fiatal a csapatban, mennyit tudnak hozzátenni a játékhoz?

– A fiatalok többsége eddig nem az A csoportban játszott, szokniuk kell még ezt a színvonalat. Rengeteget kell dolgozniuk, persze próbáljuk segíteni őket, de borítékolható, hogy nehéz szezonunk lesz. Az edzéseink viszont egyre jobbak, kezd kialakulni a végleges csapat, összecsiszolódunk.

– Egy szerb fiatal, a 18 éves Jovana Jevtovic is Sopronba szerződött. Ő a sokadik tehetséges szerb kosárlabdázó városunkban, mit szóltál az érkezéséhez?

– Örültem, büszke vagyok arra, hogy ilyen minőségi játékosokat ad Sopronnak a szerb kosárlabda. Nem véletlen, hogy a klubvezetés bízik ezekben a játékosokban, szeretik azt a mentalitást, amelyet a szerb kosárlabdázók képviselnek. Idén sok fiatal van a csapat keretében, így Jovanának is bőven lesz lehetősége bizonyítani. Azt gondolom, hogy nem véletlenül kapott hároméves szerződést.

Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés
Sopron Basket – Serco UNI Győr: 63–70 (20–17, 24–17, 9–18, 10–18)

Sopron Basket: Fegyverneky 1, Papp 8/6, Toman D. 6/6, Varga A. 19/9, Sitku 10. Csere: Toman R. 7/3, Böröndy V. 6, Jevtovic 4, Kókai 2, Janzsó.

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy 5/3, Bach 9/3, Dubei 3, Gyöngyösi 5/3, Anigwe 17. Csere: Dombai 12, Goree 11/3, Slocum 5/3, Török 3/3, Hegedűs, Molnarova.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.