Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

U13-as nemzetközi torna Sopronban

U13-as nemzetközi torna Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

Ismét rangos, nemzetközi utánpótlás kosárlabdatornát rendezett a Soproni Darazsak Akadémia.

Március utolsó és április első napjaiban hét ország nyolc leány tini, azaz 13 év alatti csapata látogatott Sopronba.

Az évek óta nagy elismerésnek örvendő, novemberi kadet bajnokok tornája mintájára szervezett sporteseményre a neves spanyol kosárlabdaiskolát képviselő UNI Girona együttesét is sikerült Sopronba csábítani. A töb­­bi indulóhely gyorsan betelt, hiszen nagyon ritka az olyan tor­­na Európában, ahol a csapatoknak egy nap csak egyszer kell pályára lépni, mely szakmailag kifejezetten előnyös. A soproniak mérkőzésén pedig rendre megtelt a Novomatic-aréna oktatóközpontja.

A nemzetközi U13-as tornán a Soproni Darazsak Akadémia csapata az ötödik helyet szerezte meg

Két csapat valamivel a mezőny fölé nőtt: a Zágráb-válogatott és a spanyol UNI Girona veretlenül jutott el a fináléig, amelyben a horvát együttes diadalmaskodott. A soproni lányok kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, végül az ötödik helyet szerezték meg, miután a helyosztón 64–41 arányban tudták legyőzni az örök rivális PVSK együttesét.

Kapcsolódó cikkek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A Soproni Tigrisek SE felnőttcsapata bronzérmet szerzett a férfi kosárlabda NB II. nyugati csoportjában, miután a bronzcsata harmadik mérkőzésén legyőzte az Oroszlány (OSE Lions II.) együttesét, így 2–1-es összesítéssel léphetett a dobogó harmadik fokára.