Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
U16: veretlen Darazsak
Seres Éva irányításával 15 győzelemmel veretlenül áll a bajnokságban a Soproni Darazsak Sportakadémia U16-os csapata.

Seres Éva: A lányok mindent megtesznek a csapatért, egymásért

U16: veretlen Darazsak

| Munkatársunktól | Sport

Múlt hétvégén tovább folytatta menetelését a Soproni Darazsak Sportakadémia U16-os együttese. Seres Éva tanítványai az NKA Pécs csapatát győzték le, megszerezve ezzel a 15. bajnoki győzelmüket.

Mindez akkor értékes igazán, ha hozzátesszük a vereségek számát: ez jelenleg nulla, azaz veretlenül szerepelt eddig a kadettcsapat a bajnokságban.

– Egyáltalán nem számítottam a szezon előtt ilyen kiemelkedő szereplésre – kezdte Seres Éva, az U16-os csapat vezetőedzője. – Mostanra már nagyon látható a pályán az a kemény munka, amit a lányok szeptembertől februárig elvégeztek. Normál kosárlabdaedzésből öt van hetente, ezt egészítik ki a korrekciós és konditermi erősítő foglalkozások. Emellett a tehetségcsoportba tartozó lányok egyéni képzéseken is részt vesznek. Egy-egy tréning kettő vagy két és negyed óra hosszú, emellett hétvégén jönnek a mérkőzések. Feszített a tempó, de itt már mindenkinek komoly tervei vannak a kosárlabdával, a lányok a legnagyobb alázattal és szorgalommal dolgoznak – tette hozzá a tréner, aki maga is kiváló kosárlabdázó volt korábban.

A Darazsak kadettcsapatából négy válogatott játékos is eggyel magasabb korosztályban, a juniorok között végzi a napi edzésmunkát. Mérkőzéseken vagy nemzetközi tornákon ők is a kadettegyüttest erősítik. Seres Éva szerint fontos lesz, hogy a májusi U16-os nyolcasdöntő előtt a teljes keret együtt tudjon készülni.

– A sikerünk kulcsa a rengeteg munka mellett az, hogy kiváló a kémia a csapaton belül a pályán és azon kívül is – tette hozzá a vezetőedző. – Nagyon jó a közösség, a lányok mindent megtesznek a csapatért, egymásért és a szakmai stábért. Ennek köszönhető ez a valóban nem mindennapi győzelmi sorozat, amelynek sok egypontos, kimondottan nehéz mérkőzés is része volt. A rájátszásban és a döntőben is a maximumot nyújtjuk, meglátjuk, ez mire lesz elég, persze bízom egy igazán jó végjátékban. Ezzel együtt is legfontosabb célunk a lányok fejlesztése és nevelése.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.