Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra a kosárlabda fővárosa
Két győzelemmel hangolt novemberben az olimpiai selejtezőtornára a női kosárlabda-válogatott. Fotó: Soproni Téma-archívum

Négy ország szurkolói érkeznek a héten városunkba a selejtezőtornákra

Újra a kosárlabda fővárosa

| Rázó László | Sport

Csütörtöktől vasárnapig ismét Sopronra figyel a sportvilág – legalábbis annak egy része. A kosárlabda-rajongó része...

Nem akármilyen sporteseményt rendeznek a héten Sopronban, olimpiai selejtezőtornán találkozik egymással négy válogatott: Magyarország, Spanyolország, Kanada és Japán kosárlabdázó hölgyei. Természetesen óriási a felhajtás a torna körül, a Novomatic-arénát alaposan kibővítik, a rendező FIBA pedig a helyi szervezőkkel együtt minden apró részletre figyel.

– Úgy gondolom, hogy a nemzetközi kosárlabda-szövetség biztosra ment azzal, hogy Sopront választotta a kvalifikációs torna helyszínéül: több utánpótlás Európa-bajnokságot is magas színvonalon rendezett meg városunk, de volt itt Euroliga négyesdöntő is – mondta Bokor Ákos, a Magyar Kosárlabda Szövetség soproni elnökségi tagja. – Tudomásom szerint érdemben fel sem merült más helyszín Magyarországon. Fantasztikus lehetőség, hogy olimpiai selejtezőt rendezhetünk, ami nem lesz egyszerű, hiszen négy ország szurkolói érkeznek Sopronba. Biztos vagyok abban, hogy ez a torna is kiválóan sikerül, ami újabb jó pont városunknak.

Ami különösen jóleső érzés a soproni kosárlabda kedvelőinek: a magyar nemzeti együttes szűkített keretében két soproni játékos, Varga Alíz és Sitku Zsuzsanna is helyet kapott.

– Nem lepődtünk meg azon, hogy a két játékosunkra számít a szövetségi kapitány, hiszen kiváló teljesítményt nyújtanak, megérdemelték a lehetőséget – folytatta Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője. – Nagy öröm a klub számára, hogy a Sopron Basket játékosai is képviselhetik hazájukat a tornán. Nagyon drukkolok a csapatnak, történelmi jelentőségű lenne, ha sikerülne kijutni az olimpiára. Azonban maga a rendezés is óriási jelentőséggel bír, és hatalmas siker mind a honi kosárlabda, mind pedig a női szakág számára. Sopront komolyan jegyzik a nemzetközi kosárlabdában, a korábbi években olyan magas színvonalú nemzetközi tornákat rendeztek a városban, amelyek alkalmassá tették a létesítményt és a szervező csapatot arra, hogy az olimpiai kvalifikáció is Sopronba kerüljön.

A válogatott február 8-án, csütörtökön 19 órakor Kanada, február 9-én, pénteken 18 órakor Japán, majd február 11-én, vasárnap 17.30-től Spanyolország ellen lép pályára Sopronban. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.