Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra igazi csapatot építenek
– A tavalyi szezonnal már nem foglalkozunk, őrültség lenne innentől minden évben célként arra tekinteni, hogy a legjobb négybe kerüljünk – nyilatkozta lapunknak Farkas Dávid vezetőedző.

SMAFC 1860 Soproni Egyetem: Cél idén is a fiatal tehetségek kinevelése

Újra igazi csapatot építenek

| Rázó László | Sport

Az NB I. B zöld csoportjában szereplő SMAFC is megkezdte a felkészülést az idei szezonra. Farkas Dávid vezetőedző szerint egyértelmű cél a fiatalok kinevelése.

– Megkezdődött a felkészülés az új szezonra, milyen csapattal vág neki az NB I. B-nek a SMAFC, kik mentek, kik maradtak? Lesznek-e ismét kettős igazolással szereplő játékosok az SKC-ból?

– A fiatal játékosok folyamatosan kapcsolódnak be a munkába, hiszen jó páran válogatott edzőtáborokban, versenyeken vettek részt. Új irányítónk, Tóth Dániel még a hétvégén is 3×3 világbajnokságon képviseli hazánkat. Jómagam az U14-es fiúválogatott stábjában dolgozhattam, ezúton is köszönetet mondok elnökünknek, amiért újra elengedett, és büszkén képviselhettem hazámat. A korábbi SMAFC játékos, ifj. Rátvay Tamás hazatért Pécsről, neki mindenféleképpen kulcsszerepet szánunk ebben a szezonban. Az SKC-ból Schöll Richárd, Csendes Péter és Meszlényi Róbert szerepelhet csapatunkban, természetesen itt továbbra is igyekszünk majd a játékosok számára lehető legjobb modellt kialakítani. Alapelveinken továbbra sem változtattunk: szeretnénk fiatal tehetségeket versenyeztetni, valamint olyan, immár rutinosnak nevezhető játékosokat játszatni, akik szívesen vállalják a játékot nálunk, és évek óta az akadémia vagy a SMAFC kötelékében szerepelnek.

– Az első benyomások alapján van esély a tavalyi bravúros 4. hely megismétlésére, esetleg túlszárnyalására?

– Hét új csapat lesz ebben a szezonban az NB I. B zöld csoportjában, nehéz lenne belőni magunkat bárhova is. A saját játékunkat próbáljuk csiszolni, valamint a fiatalokat beépíteni, ez időigényes munka. Az aktuális összeállításunk is változhat, hiszen a játékosok nagy része nemcsak a SMAFC-ban versenyez majd. A tavalyi szezonnal már nem foglalkozunk, őrültség lenne innentől minden évben célként arra tekinteni, hogy a legjobb négybe kerüljünk. Rendkívül fiatal átlagéletkorú kerettel dolgozunk, nem hinném, hogy nekünk az eredményeket kell feltétlen nézni. Fontosabb, hogy minél több fiatal tudjon azáltal fejlődni, hogy a SMAFC felnőttcsapatában bemutatkozik, az idősebb játékosok pedig igazi kohéziót és csapatot alkossanak.

– A tavalyi SMAFC két alapembere, Csendes Péter és Csátaljay Péter is bemutatkozhatott a felnőttválogatottban. Ez mennyire jelent pozitív visszaigazolást nektek?

– Férfiasan bevallom, amikor az olimpiai selejtezőn Lengyelországban megszólalt a magyar himnusz, a tévé előtt ülve könnybe lábadt a szemem, és nagyon meghatódtam, hogy Csátaljay Peti is a pályán volt, aki tavaly még SMAFC-mezben játszott a kezeim alatt. Úgy gondolom, Csendes Peti és Csátaljay Peti is sokat dolgozott, hogy a felnőttválogatott keretének tagja lehessen, mind az akadémián, mind azóta az SKC-ban és a SMAFC-ban is felhívták magukra a figyelmet. Köszönet ezért a velük dolgozó szakembereknek, hisz ez számukra és vezetőinknek is pozitív visszajelzés, hogy jó irányba halad a soproni modell. Reméljük, sok játékosnak példaképei lesznek a „mi Petijeink”, és bár Csati idéntől a ZTE csapatát erősíti, remélem, szabadidejében követni fogja majd a SMAFC szereplését. Mi természetesen fél szemünket mindig rajta tartjuk, ezt bátran ígérhetem. Csendi pedig idén is igyekszik majd sok boldog pillanatot okozni a Krasznai sportcsarnokba kilátogatóknak is.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.