Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra magyar bajnok a Sopron!

Gáspár Dávid vezetőedző: Az idei idényben kihoztuk a csapatból a maximumot

Újra magyar bajnok a Sopron!

| Rázó László | Sport

Sikerült a címvédés, sőt az idei szezonban a hazai porondon egyeduralkodóvá vált a Sopron Basket: Gáspár Dávid együttese a Magyar Kupában, majd a bajnokságban is elhódította az elsőséget.

A bajnokság alapszakaszában megszerzett első hely azt jelentette, hogy a rájátszásban végig pályaelőnyben léphetett parkettre a soproni együttes. Ezt ki is használták Fegyvernekyék, akik vesztett meccs nélkül tudták megnyerni a bajnoki címet. A Vasas ellen 2:0 lett a párharc vége, és szintén két győztes meccsel búcsúztatták a soproni hölgyek a Szekszárd együttesét.

Jöhetett a három győzelemig tartó bajnoki döntő, amely megyei rangadó is volt egyben, hiszen a Győr az elődöntőben nagy csatában diadalmaskodott a DVTK ellen.

A bajnoki döntő első meccsén kicsit nehezen lendült játékba a címvédő soproni csapat, de végül magabiztos győzelem lett a vége. Kérdés volt, hogy a győriek hazai pályán képesek-e egyenlíteni. Nos, a döntő legizgalmasabb mérkőzését játszották a csapatok a vizek városában, rengeteg pont esett, vezettek is a győriek, a végén azonban ismét a Sopron Basket koncentrált jobban.

2:0-s állásról vágtak neki a csapatok a harmadik, soproni mérkőzésnek múlt pénteken. A hangulat fantasztikus volt a telt házas Novomatic-arénában, ahol ez alkalommal is megemlékeztek a 30 évvel ezelőtti, első soproni bajnoki címről. A meccsen aztán igazi örömjáték vette kezdetét, Magbegor ihletetten kosarazott, képtelenek voltak tartani a győriek a hazai centert.

A csaknem húszpontos győzelem után óriási ünneplés kezdődött. A soproni játékosok nyakába városunk polgármestere, dr. Farkas Ciprián akasztotta az aranyérmeket. A hivatalos ünnepség után pedig „közönségtalálkozót” tartottak a pályán, mindenki kérhetett autogramot vagy közös fotót a soproni bajnokcsapat tagjaitól.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek