Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Uniqa: óvatos optimizmus
A bajnokságban nehéz meccsek várnak a lányokra – véli Sterbenz László edző Fotó: Németh Péter

Uniqa: óvatos optimizmus

| Munkatársunktól | Sport

Története során hetedszer szerezte meg a Magyar Kupát az Uniqa Sopron női kosárlabdacsapata. Sterbenz László vezetőedző szerint a kiváló felkészülésnek és megfelelő motivációnak köszönhető a kupasiker, amely azonban túlzott önbizalma nem adhat.

Mint arról a Soproni Téma is beszámolt, sorozatban 12. alkalommal játszott kupadöntőt a soproni együttes, és 7. alkalommal sikerült megnyerni a finálét, így egy évig ismét Sopronban őrizhetik a Magyar Kupát. A siker értékét növeli, hogy az ősi rivális, Pécs volt a házigazda, és ott, a ba­­ranyai megyeszékhelyen sikerült megszerezni az első helyet. 

– Mind fizikálisan, mind mentálisan zökkenőmentes volt a ku­­pa­­döntő előtti 12 napos felkészülésünk – mondta Sterbenz László. – Kellően motivált volt a csapat, ennek köszönhető, hogy a döntő első félidejét leszámítva átrobogtunk ellenfeleinken. Gyors, sok pontot hozó, modern kosárlabdát játszottunk, amelyben kimagaslóan teljesített két légiósunk, Turner és Johnson, persze az elsőséghez az egész csapatra szükség volt.

A bajnokságban nehéz meccsek várnak a lányokra – véli Sterbenz László edző fotó: Németh Péter

A vezetőedző hangsúlyozta: jelentős eredmény a kupaelsőség, amely azonban nem adhat túlzott önbizalmat a csapatnak. – Az alapszakasz győztesével, a Szekszárddal például nem találkoztunk a kupa nyolcas döntőjében. Óvatos optimiz­­mussal szabad csak előre tekintenünk, és tanulnunk kell a bajnoki alapszakaszban elkövetett hibáinkból. Második helyről kezdtük a rájátszást, nagyon nehéz mérkőzések várnak még ránk a bajnokságban – tette hozzá Sterbenz László.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.