Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Van lehetőség a válogatottban”
Varga Alíz (felvételünkön fehérben) Kanada és Japán ellen is játszott a válogatottban, a spanyolok elleni döntő mérkőzésen viszont nem lépett pályára. Fotó: Soproni Téma-archívum

Varga Alíz: Sokáig bennem lesz a spanyolok elleni meccs emléke

„Van lehetőség a válogatottban”

| Munkatársunktól | Sport

A háromból két meccsen játszott a Sopronban rendezett olimpiai selejtezőkön a Sopron Basket játékosa, Varga Alíz. Épp az utolsó, spanyolok elleni találkozón nem kapott szerepet, amit sok soproni szurkoló nehezen ért meg…

– Több nap telt el azóta, hogy a magyar női kosárlabda-válogatott egy ponttal lecsúszott a párizsi olimpiáról. Mennyire tudtad feldolgozni a történteket?

– Biztos, hogy sokáig bennem lesz még, hogy ez így történt… A kispadról is szörnyű volt megélni, hogy ilyen nagy különbségű vezetés után kikaptunk egy ponttal. Egyszerűen nem tudtunk reagálni a spanyolok zónavédekezésére, majd olyan lendületbe jöttek, olyan gyorsan szerezték a kosaraikat, hogy teljesen leblokkoltunk. Azt hozzá kell tenni, hogy azért a profi kosárlabdában sem példa nélküli eset, hogy nagy különbséggel vezet az egyik csapat, mégis kikap a végén.

– Két meccsen játszottál, jól is szálltál be a játékba. A spanyolok elleni sorsdöntő találkozón mégsem kaptál lehetőséget, ezt hogy élted meg?

– Nem tudok erről érdemben nyilatkozni, hiszen a szakmai stáb dolga eldönteni, hogy mely játékosok kerüljenek pályára. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam hozzátenni a csapat játékához. Végig az járt a fejemben, hogy ha lehetőséget kapok, mindent megteszek azért, hogy elérjük az álmainkat.

– Összességében hogy értékeled a selejtezőtornát?

– Talán csak a Kanada elleni meccsről mondhatom, hogy gyengébben teljesítettünk, összességében viszont megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Azt, hogy a nemzetközi csúcskosárlabdában igenis van keresnivalója a magyar válogatottnak. Azt gondolom, hogy nem ez volt az utolsó lehetőség arra, hogy például olimpiai selejtezőt játsszunk. Van lehetőség a mai magyar válogatottban.

– Mondhatjuk, hogy jól demonstrálta a női kosárlabdát a soproni olimpiai selejtezőtorna?

– Ebben biztos vagyok, hiszen a soproni közönség kiemelten követte az eseményeket és akár a helyszínen is szurkolhatott, de a tévéközvetítésen keresztül az egész ország láthatta a válogatottat. Kiemelt médiafigyelmet kaptunk, de ezért meg kellett harcolni, el kellett jutni idáig. Nagyon rég volt ilyen, hogy olimpiai részvételért léphetett parkettre a női válogatott. És most már azt gondolom, van olyan szinten a csapatunk, hogy bármelyik nemzeti együttes ellen kiélezett mérkőzést tudunk játszani.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.