Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vasvilla-kerékpártúra
Idén is rengeteg résztvevőt várnak a családi kerékpártúrára Fotó: Soproni Téma-archívum

Vasvilla-kerékpártúra

| Munkatársunktól | Sport

Idén immár huszonhetedszer tartják meg május 27-én a Vasvilla családi kerékpártúrát. Gyülekező az iskola udvarán lesz. Nevezni a helyszínen személyesen 8–8.55-ig lehet, nevezési díj 500 forint.

A menet 9 órakor indul az iskolától. Az útvonal: Sopron–Fertőrákos–Balf–Sopron, a túra hossza huszonhét kilométer. Hitelesítő hely lesz Fertőrákoson a Puskás sörkert, Balfon a Weninger pincészet és a Balfi utcában a Fricikli kerékpárbolt, a szintidő 2,5 óra. A távot sikeresen teljesítők sorsoláson vesznek részt, amelyen több mint húsz kerékpár is gazdára talál majd. Fontos, hogy mindenki viseljen fejvédőt, sisakot is, hiszen a biztonságos közlekedés mellett ők nagyobb eséllyel vesznek részt a tombolasorsoláson.


A közlekedési szabályok betartása kötelező, a 14 éven aluli gyermekek csak felnőtt kísérő mellett indulhatnak. A túra balesetmentes lebonyolítását a Vasvilla iskola harminc tanára és száz diákja is segíti, emellett a helyszínt biztosítják a rendőrök, a polgárőrök, az egészségügyi ellátást pedig a Misszió Mentő nyújtja.
– A huszonhetedik családi kerekezés sem verseny, hanem jó hangulatú kerékpártúra – hangsúlyozta Borossay György főszervező. – A fővédnök ezúttal dr. Fodor Tamás polgármester lesz. A céljaink változatlanok: legyenek együtt és érezzék jól magukat a családok, a résztvevők. Emellett fontos felhívni a figyelmet a KRESZ-szabályokat betartó, biztonságos kerékpározásra.


A résztvevők a kellemes kerékpározás mellett jótékonykodnak is, hiszen a díjjal a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát támogatják.


A kerékpártúrát eső esetén június 3-án tartják meg.

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...