Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vízilabda ob II: csapatépítés
Az ob II-es csapatban többségében a 15–16 éves korosztály fiataljai szerepelnek Fotó: Németh Péter

Vízilabda ob II: csapatépítés

| Munkatársunktól | Sport

Az alsóházi rájátszás mérkőzéseit játsszák ezekben a hetekben a vízilabda ob II-es bajnokságban. A Soproni Vízilabda Sport Egyesület célja, hogy minél több meccset megnyerjen, ezáltal maga mögé utasítsa a Gyöngyös, a Kecskemét és a Pápa csapatát.

Matyuga-Kovács Rita vezetőedző elmondta: az ob II-ben egyértelműen a csapatépítés időszakát élik Sopronban. A 16 fős játékoskeret nagyobb részt a 15–16 éves korosztály képviselőiből áll, mindössze 3–4 felnőtt korú vízilabdázó szerepel az együttesben.


– A fiatalok komoly rutint tudnak szerezni, hiszen az ob II-ben sok olyan játékos szerepel, akik már túl vannak pályafutásuk csúcsán, de fizikailag rendkívül erősek – tette hozzá a vezetőedző. – Ezektől a tapasztalt vízipólósoktól a mi fiataljaink is sokat tanulhatnak. Remélem, ennek köszönhetően a következő években feljebb lépünk a tabellán.


A soproni vízipólósok jól kezdték az alsóházi rájátszást, hiszen Fent Gergő játékosedző irányításával a Gyöngyöst és a Pápát is legyőzték. A csapat célja, hogy megnyerje a négycsapatos minibajnokságot, ezáltal megszerezze a huszonegyedik helyezést az ob II-ben.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.