Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zalaegerszegen folytatja
A soproni nevelésű Csátaljay Péter (labdával) tétmeccsen is bemutatkozott a felnőttválogatottban, a játékos az új szezonban is kék-fehérben, de már Zalaegerszegen játszik.

„Nagy megtiszteltetés, hogy bemutatkozhattam a nagyválogatottban”

Zalaegerszegen folytatja

| Rázó László | Sport

Sok változást hozott az idei nyár a fiatal soproni kosárlabdázó, Csátaljay Péter életében. Az U19-es vb után a nagyválogatottba is meghívót kapott, sőt, 18 évesen tétmeccsen is bemutatkozott a nemzeti együttesben.

– Milyen érzésekkel léptél pályára a magyar felnőtt kosárlabda-válogatottban?

– Maradandó élményekkel gazdagodtam idén nyáron. Már a meghívás is óriási megtiszteltetés volt, és végül a felkészülési időszak után is a keret tagja maradtam. Egy edzőmeccsen és két olimpiai előselejtezőn játszhattam a nagyválogatottban.

– Mennyire voltál megilletődött ilyen fiatalon?

– Egyáltalán nem éreztem megilletődöttséget. Egyszerűen igyekeztem meghálálni a szövetségi kapitány bizalmát, és ez úgy érzem, sikerült is, jól ment a játék a selejtezőben. Ehhez nyilván hozzájárult az is, hogy előtte szerepeltem abban az U19-es válogatottban, amely a világelit ellen játszott a debreceni világbajnokságon.

– Nyáron az is eldőlt, hogy a ZTE-nél folytatod. Mennyire volt nehéz meghozni ezt a döntést?

– Éreztem a zalaegerszegi vezetőkön, hogy mindenképpen engem akarnak leigazolni, számítanak a játékomra, így nem sokat gondolkodtam az ajánlaton, két évre írtam alá kontraktust. Úgy érzem, Zalaegerszegen adott lesz a lehetőség az egyéni fejlődésemhez.

– Az előzetes egyeztetések alapján milyen szerepet szánnak neked a zalai csapatban?

– Nincs konkrétan meghatározva, leginkább az a fontos, hogy minél jobb legyen a játékom, és ezáltal tudjam segíteni a csapatot a jó szereplésben.

– Belegondoltál már, milyen érzés lesz soproniként az SKC ellen pályára lépni?

– Furcsa lesz, az biztos, ugyanakkor meglesz a varázsa annak, hogy korábbi csapatom ellen kosárlabdázok, kíváncsian várom majd az első ilyen meccset.

– El is költöztél már Sopronból?

– Igen, a ZTE által biztosított lakásban, már Zalaegerszegen élek.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.