Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A világ és a lélek ösvényein
Kassai Judit már harminc országban járt.

Női sarok – stílus, divat, praktikák

A világ és a lélek ösvényein

| Madarász Réka | Sztárok

A világ számos táját bejárta, közben sok barátságot és ismeretséget kötött Kassai Judit. A legmeghatározóbb ezek közül mégis az Indiában töltött egy év volt, melynek során teljes belső transzformációt élt át.

Még gimnazistaként határozta el Kassai Judit, hogy bejárja az egész világot. Ennek érdekében – amennyire könyvekből lehet – elsajátította az angol nyelvet, de természetesen a nyelvtudását az utazások során fejlesztette magas szintre.

– Jó pár évet dolgoztam itthon és külföldön modellként, köztük neves márkáknak és magazinoknak. Egy idő után azonban kiábrándultam ebből a rendkívül kecsegtető, ám hosszú távon felszínes szakmából, és valami többre vágytam – mesélte. – A közösségi médiának köszönhetően bukkantam rá egy indiai gurura, akinek az élettel kapcsolatos bölcs meglátásai annyira magukkal ragadtak, hogy elkezdtem keresni a lehetőséget arra, hogy kijussak Indiába.

Judit egy jógacentrumban töltött közel egy évet önkéntesként és egy ottani program részeseként. Jógát tanult. Közben átalakult az egész értékrendje: elkezdte értékelni a csendet, a belső békét. Mivel szerette volna a jógaközpontban tanultakat kamatoztatni, Balira utazott.

– Bali egy nagyon spirituális sziget, ahol a helyiek őrzik a hagyományaikat, a hindu kultúrát – tette hozzá. – Rengetegen keresik fel Indonéziának ezt a részét, hogy kiszakadjanak a hétköznapok fogságából, hogy mélyebb belső kapcsolatot alakítsanak ki önmagukkal. Számomra is meghatározó élmény volt az ott eltöltött néhány hónap.

Judit eddig 30 országban járt, 16 országban dolgozott. Hosszabb időt töltött Hongkongban és Portugáliában is. Mivel eddig főként kelet felé vette az irányt, szívesen megnézné többek között még Afrikát, Dél-Amerikát és Ausztráliát is. Ugyanakkor már él benne a vágy, hogy legyen egy állandó otthona. Mindenkit arra ösztönöz, hogy merjen kilépni a komfortzónájából, és utazzon, hiszen idegen tájak és emberek megismerése nyitottabbá, empatikusabbá tesz, és segít közelebb kerülni saját magunkhoz.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek