Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kóczán Bálint cikkei

Újabb zenei inspirációk

Újabb zenei inspirációk

2021. 06. 16. | Kóczán Bálint

A nyári programot tervezi, és bizakodással tekint a jövőbe Kónyai Tibor. A soproni zongorista–zeneszerző több koncertre készül nemcsak hazánkban, hanem külföldön, emellett Váczi Eszterrel ismét együtt zenél.

Az élőzene nagykövete

Az élőzene nagykövete

2021. 06. 09. | Kóczán Bálint

A napokban debütál a Raktárplusz koncertsorozat az „NKA-koncertek az A38 Hajón” YouTube csatornáján és weboldalán, amelyben a soproni Papp–Sárdy Acoustic is színpadra lépett. Erről és az I. Soproni Énekes Táborról is beszélgettünk Sárdy Barbarával.

Pink feldolgozások

Pink feldolgozások

2021. 06. 02. | Kóczán Bálint

A pandémia alatt sem tétlenkedtek a soproni zenészek. Megalakult a Free After Pink formáció, amely a népszerű amerikai énekesnő feldolgozásait játssza – a lehető leghitelesebben. Czupy Antal gitárossal beszélgettünk.

A Dalszöveg nagykövete

A Dalszöveg nagykövete

2021. 05. 26. | Kóczán Bálint

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Mester Ferencet (MES) is díjazták hazánk egyik legnagyobb dalszövegíró-versenyén, így ő is bekerült a Dalszöveg nagykövetei közé. A soproni fiatalemberrel beszélgettünk.

Szabadúszás után Sopron

Szabadúszás után Sopron

2021. 05. 12. | Kóczán Bálint

Kisfaludy Zsófia neve sokak számára ismerős lehet a színházi életből, hiszen Sopronban és országosan is számos darabban látható volt. A fiatal tehetség nyolc év szabadúszás után szerződött a Soproni Petőfi Színházhoz, az Ördögölő Józsiás című műben Dilló tündér szerepét játssza.

Adj levegőt: dal a vírusról

Adj levegőt: dal a vírusról

2021. 04. 21. | Kóczán Bálint

Adj levegőt címmel új dallal és videoklippel jelentkezett a Plasticocean. A soproni formáció tagjai a felvétellel tiszteletüket fejezik ki az egészségügyi dolgozóknak, de egy barátjuknak is szól, aki több mint 100 nap mélyaltatás után győzte le a koronavírust.

B4: Betti és a négy fiú

B4: Betti és a négy fiú

2021. 04. 14. | Kóczán Bálint

Sopron új zenekara is bemutatkozott a Music & Jam – The Kitchen Session Live sorozatban. Tatus konyhájában az a B4 formáció játszott, amely soproni zenészekből jött össze Tóth Betti ötlete alapján. Az énekesnőt faggattuk a B4-ről.