Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kóczán Bálint cikkei

A zene közös élvezete

A zene közös élvezete

2021. 10. 13. | Kóczán Bálint

Tartalmas időszakon van túl a Brass Bro­thers csapata. A soproni formáció a pandémia alatt is sokat gyakorolt, hogy a közönségnek minél emlékezetesebb koncerteket adjon. A fúvós csapat régi terve egy stúdiófelvétel.

Visszatér Babos Tímea

Visszatér Babos Tímea

2021. 10. 13. | Kóczán Bálint

Egyre gyakrabban tűnik fel Sopronban Babos Tímea, pár hete pedig a sportgálán vehetett át elismerést. A teniszező sérülése javul, és már október végén ismét szoríthatunk érte a teniszpályákon.

Színpadon a Toolate

Színpadon a Toolate

2021. 10. 06. | Kóczán Bálint

A közönség nagy örömére október 16-án ismét szín­padra lép a soproni Toolate zenekar. A Búgócsiga Open Air keretében az elmúlt 10 év legnépszerűbb számait adja elő élőben a formáció. Kuslics Péter „Cousteau”-val beszélgettünk.

A konyhában zajlik az élet

A konyhában zajlik az élet

2021. 09. 29. | Kóczán Bálint

A Sopronhoz sok szállal kötődő Szarka Gyula a gasztronómia örömeiről énekel. Az Ének a konyhából albumon jókedvű dalok mutatják be a magyar konyha gyöngyszemeit. A lemezt október 8-án az országos mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállításon is bemutatja.

Papp Gyula 70 – koncert

Papp Gyula 70 – koncert

2021. 09. 22. | Kóczán Bálint

Generációk közt Papp Gyula 70 címmel életműkoncertre készül a hazai zenei élet egyik megkerülhetetlen alakja. Papp Gyula nevéhez sok-sok sláger kapcsolódik, számos együttesben játszott, az Erkel Színházban pedig összehozza a magyar zene krémjét október 11-én. A Pro Kultúra zenei tanácsadójával beszélgettünk.

Ötven év ötven slágere

Ötven év ötven slágere

2021. 09. 15. | Kóczán Bálint

Tartalmas nyarat zárt a ­HayDM Street, de a soproni zenekar ősszel sem pihen, újabb „csigás” bulit tervez. A formáció összetételében kis változás is történt egy örömteli esemény miatt. Károlyi Szabolccsal beszélgettünk.

40 éve a Lord énekese

40 éve a Lord énekese

2021. 09. 08. | Kóczán Bálint

Jövőre lesz 50 éves a Lord, amelynek frontembere, Pohl Mihály negyven éve tagja a bandának. A soproni énekes szerint a munka gyümölcse, hogy ma is évente 65–70 koncertet adnak, amiért nagyon hálásak.

Mindig a saját útját járja

Mindig a saját útját járja

2021. 09. 01. | Kóczán Bálint

Tanított, hosszú éveken át vállalati trénerként dolgozott, de bő egy évtizede ismét az ének tölti be az életét. Ismerjék meg Walter Attilát, akit egyre gyakrabban láthatunk a Soproni Petőfi Színházban!

Új Lopott Idő nagylemez

Új Lopott Idő nagylemez

2021. 08. 25. | Kóczán Bálint

A Zuhanás után ismét új dallal jelentkezett a Lopott Idő. A Kitárt karokkal című dal bizakodó előretekintés a jövőbe, a klipet több helyszínen forgatták. A soproni formáció nagylemezén is dolgozik – erről is beszélgettünk Egyházi Krisszel, az együttes egyik alapítójával.

Dalok angyalszárnyakon

Dalok angyalszárnyakon

2021. 08. 18. | Kóczán Bálint

Bemutatkozó demóval jelentkezett a HeyokaTalk. A soproni formáció egy baráti társaságból alakult két évvel ezelőtt, idén megjelent „Talált szavak…” című bemutatkozó anyagával zenei hitvallását kívánja bemutatni.