Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kóczán Bálint cikkei

„Élményteli év volt”

„Élményteli év volt”

2022. 01. 19. | Kóczán Bálint

Sikeres évet zárt Marosszéki Tamás, akit 2019 óta láthatunk rendszeresen a Soproni Petőfi Színház produkcióiban. A marosvásárhelyi születésű színésznek óriási élmény volt együtt énekelni Presser Gáborral, de Sebös szerepe is kihívást jelentett számára.

Nagy koncertet tartanak

Nagy koncertet tartanak

2022. 01. 12. | Kóczán Bálint

Két év után lép fel ismét a Búgócsiga Akusztik Gardenben a Crazy Daisy Jug Band. A soproni banda a pandémia ellenére az ország számos pontjára eljutott 2021-ben. Pénzel Péter frontemberrel beszélgettünk.

Új felvétel a sztárpártól

Új felvétel a sztárpártól

2021. 12. 22. | Kóczán Bálint

A „Sztárban Sztár leszek!” korábbi győztese, a tüneményes színésznő–énekesnő Békefi Viki és a show-műsorban második helyezett dalszerző–énekes, Ya Ou nemcsak a magánéletben, de a zenében is nagyszerű párt alkot. Szembeszél című daluk kapcsolatuk küzdelmes pillanataiba is betekintést enged. Vikivel beszélgettünk.

Újra Passion Project

Újra Passion Project

2021. 12. 16. | Kóczán Bálint

Hosszú idő után újra klubkoncertet ad Sopron egyik népszerű formációja, a Passion Project december 18-án a Búgócsiga Akusztik Gardenben. A soproni formáció tagjai már alig várják a találkozást a közönséggel. Kiss Noró frontemberrel beszélgettünk.

Új képet mutatnak

Új képet mutatnak

2021. 12. 08. | Kóczán Bálint

Nagyot robbantott a világhálón a Pair o’ Dice legújabb klipje. A Végszó már több tízezres nézettségnél jár a videómegosztón. A soproni formáció jövő év elején új albummal jelentkezik, amely merőben más lesz, mint az eddig megszokottak. Pohl Dáviddal beszélgettünk.

Spanyol zongoraturné

Spanyol zongoraturné

2021. 12. 01. | Kóczán Bálint

Az elmúlt napokban indult spanyolországi turnéra Varga Gábor Bogányi Gergellyel, no meg a világhírű Bogányi hangversenyzongorával. A soproni dzsesszzenész lapunknak arról is mesélt, hogyan került kapcsolatba az ismert művésszel.

Moby Dick negyven

Moby Dick negyven

2021. 11. 24. | Kóczán Bálint

40 éves a soproni Moby Dick. A népszerű metálbanda december 11-én a GYIK Rendezvényházban a Pokolrock 40 koncerten ünnepel közönségével, ahol más zenekarok is fellépnek. Schmiedl Tamással és Gőbl Gáborral beszélgettünk.

Grandiózus tervek

Grandiózus tervek

2021. 11. 17. | Kóczán Bálint

Egy egész estés történelmi nagyjátékfilm és a hozzá tartozó filmzene kiadását tervezi a Dalriada. A nemzetközi berkekben is elismert soproni folk metal stílusú banda budapesti lemezbemutatója mellett december 11-én Sopronban lép fel. Ficzek András frontemberrel beszélgettünk.

15 éves a Hungarica

15 éves a Hungarica

2021. 11. 10. | Kóczán Bálint

Gőzerővel készül Mentes Norbert a 15 éves Hungarica budapesti koncertjére, amely november 26-án lesz a Barba Negrában. A soproni dalszerző–gitáros nemrég, 40 év után távozott a Moby Dick-ből.

DJ Kondor és a retró

DJ Kondor és a retró

2021. 11. 03. | Kóczán Bálint

Hosszú éveken át telt házas bulijai voltak, sikeresen pörgette a lemezeket a diszkókban, de pár éve váltott. Kondor Ernővel, azaz DJ Kondorral idéztük fel az elmúlt évtizedeket.