Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Külföldön is népszerűek
2021 áprilisában jelent meg a Dalriada legutóbbi, Őszelő című albuma. Most új dalokon dolgozik a zenekar.

A soproni Dalriada jövőre új albummal készül

Külföldön is népszerűek

| Kóczán Bálint | Sztárok

Évről évre egyre népszerűbb a Dalriada, és már a jövő évi naptárban is gyűlnek a felkérések. Ficzek András frontemberrel beszélgettünk.

– Milyen évet zár idén a Dalriada?

– A nyár egész komoly mozgással telt, itthon és külföldön is nagyon jó koncerteket adtunk. Jártunk nagy fesztiválokon és kisebbeken egyaránt. Nem emelek ki egy fellépést sem, mert mindenhol nagyon jól éreztük magunkat. Egy koncert nekünk mindig ünnep, varázslat, és tudjuk, hisszük, hogy a közönségünk is így éli meg ezeket az eseményeket. Megjártuk a Budapest Parkot, játszottunk idén is a Barba Negrában, a Fezenen, az alsóőrsi Tábor fesztiválon, a Magyar Szigeten Ásotthalmon, volt fesztiválunk Németországban, Csehországban, mozgalmas volt tehát ez az évünk is.

– Nemzetközi színtéren egyre ismertebb a banda: mit tapasztaltok?

– Folyamatosan, évről évre több a megkeresés, egyre komolyabb helyeken és egyre jobb idősávokban játszunk, szeretik a zenekart külföldön. A koncertjeink most már nagyjából fele-fele arányban itthoniak és külföldiek. A Covid-helyzet és ez a jelenlegi háborús légkör persze nem könnyítette meg a dolgunkat, ahogy a szervezőkét sem, de ahova hívtak, ott voltunk.

– Hogy állnak az új dalok és klipek?

– 2021-ben jelent meg az ­Őszelő című albumunk. Ez volt a zenekar 11. kiadványa, és az ehhez forgatott Betyár-altató klipünk több százezres nézettséggel rendelkezik a legnagyobb videómegosztón. Ez mindenképpen örömteli számunkra. Az új dalok írása, formába öntése jelenleg is zajlik, klipet majd az új lemezhez tervezünk forgatni.

– Jövőre tehát újdonságokkal készültök?

– Így van. Jövőre új lemez és új klip várható tőlünk. A koncertek terén pedig az már most látszik, hogy a jövő évi koncertszezonunk – külföld tekintetében – erős, aktív lesz. Már most folyamatosan érkeznek a megkeresések a 2023-as szezonra. Jövőre is szeretnénk mindenhol ott lenni, ahol csak lehet, és persze egy nagyon jó lemezzel is megörvendeztetjük majd a barátainkat, ezt megígérhetem!

A Dalriada is fellép az idei XII. Hűség Napja elnevezésű rockesten, amely december 9-én lesz a Hangárban. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...