Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronban az Irie Maffia
Fotó: Irie Maffia Facebook / Márton Nagy

Sopronban az Irie Maffia

| Kóczán Bálint | Sztárok

Nagyszabású soproni bulira készül az Irie Maffia. A népszerű formáció elkészítette második magyar nyelvű dalát, amit akár a leghűségesebb városban is előadhat.

Az Irie Maffia kétségtelenül Magyarország egyik legkedveltebb underground – bár manapság már popot is játszó – zenekara. A tizenkét tagot számláló banda évek óta ringat minket a dancehall, reggaeton, hip-hop, funk műfajok színes kavalkádjában. Az együttes három EP-t és négy nagylemezt tudhat eddig maga mögött. Folyamatosan telt házas vidéki és fővárosi klubkoncerteket ad, és az összes hazai fesztivált megjárta már. Sopronban is több alkalommal felléptek már Columbóék a VOLT-on vagy a Hangárban.


Novemberben 3-án ismét a leghűségesebb városba, az utóbbi helyszínre érkezik a ban­­da egy felejthetetlennek ígérkező bulira, ahol könnyen lehet, hogy újdonságát is előadja.


Az Irie Maffia első magyar nyelvű dala az osztatlan sikert arató Bajnok volt, ennek érkezett meg a folytatása Ez a jó címmel, ami egy igazi frissítő bulihimnusz a szürke őszi napokra.


A trappel kacérkodó alap, Se­­­­na és az MC-k egyből felismerhető hangja, valamint a pillanatok alatt dúdolható refrén mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a felvétel rövid időn belül meghódíthassa a hazai rádiókat. A dalhoz egy látványos, életigenlő és nagycsaládi hangulatot idéző klip készült.

Kapcsolódó cikkek

Okosan a cukorral!

Okosan a cukorral!

2024. 05. 01. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...