Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tavasszal is sikkesen
2024-ben a Peach Fuzz fantázianevű szín lett az év színe, ami az őszibarack egy világosabb árnyalata. Fotó: Illusztráció

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Tavasszal is sikkesen

| Madarász Réka | Sztárok

Az idei tavaszi divat nőies és elegáns, kifinomult színekben és elragadó mintákban várhatjuk a strandszezont és a jól megérdemelt nyári pihenést. A három alapdarab a szoknya, a mellény és az ing.

A színek közül hódít a fehér, a napsárga, a pinkes árnyalatok, a banánzöld és a megszokott klasszikusok. A Pantone Intézet több mint húsz éve minden évben kiválasztja az adott esztendő színét, amely kifejezi az időszak hangulatát és szellemiségét. 2024-ben a Peach Fuzz fantázianevű szín lett a befutó, ami tulajdonképpen az őszibarack egy világosabb árnyalata.

– Idén dönthetünk az egyszerű összeállítások mellett sima alapdarabokkal és különleges kiegészítőkkel – ajánlotta Szilágyi Katalin divat- és stílustervező. – Fókuszba került a szoknya, melynél nőiesebb viseletet el sem lehet képzelni. Mindenféle fazon divatos. A nyári, mintás, vékony alapanyagból készült bő darabokat már kora tavasszal is viselhetjük akár egy laza struktúrájú szövetkabáttal, akár egy bőrdzsekivel.

Mi több, a fehér vászonszoknyáinkat is felvehetjük melegebb kiegészítőkkel. Az egyenes vonalú, hasítékkal ellátott midi és maxi szoknyák alapvetően semleges darabok, így sokféle stílushoz illenek, megalapozva a nőies megjelenést.

– A mellények változatos alapanyagokból és stílusban készülnek – tette hozzá Szilágyi Katalin. – Lehetnek elegánsak, nőcisek, de akár a párunk gardróbjából is kölcsönvehetünk egyet. Párosíthatjuk őket garbóval vagy inggel, illetve blúzzal, melyek szinte kötelező daraboknak számítanak, és bármilyen anyagból készülhetnek a selyemtől a vászonig. Továbbra is sláger az ingruha, de ami egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat, az a fehér ruha, ami talán madeirából a legszebb.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek