Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Változatos tavaszi frizurák

Változatos tavaszi frizurák

| Madarász Réka | Sztárok

A tavasz a megújulás időszaka, amit sokan hajviseletük megváltoztatásával is próbálnak kifejezni. Ha követni akarjuk a trendet, dönthetünk hosszú, félhosszú vagy akár rövid haj mellett, a lényeg, hogy nőiességet sugározzunk.

Az idei szezonban egyaránt hódítanak a sima, erőtől duzzadó, egyenes szálak, valamint a vízeséshullámok, a befelé szárított hajvégek és a kócosnak ható tincsek. A frufru továbbra is fénykorát éli: a szögletes, éles formák itt is előtérbe kerülnek. A rövid hajak közül az arcot kiemelő, erősen tépett fazonok a népszerűek, és akkor leszünk a legdivatosabbak, ha oldalra fésült frufrut is vágatunk hozzájuk. A félhosszú haj az arany középút: szabadon variálhatjuk, viszont a szikrázó napsütésben kibontva sem zavaró. Örök klasszikus a szinte minden arctípushoz és hajszínhez kortól függetlenül passzoló bubi.


– A nőknél két végletet lehet megfigyelni: egy részük annyira rövid hajat hord, hogy hátulról akár fiúnak is nézhetnénk, sokan viszont ragaszkodnak hosszú fürtjeikhez – osztotta meg velünk tapasztalatait Kirkovits Eszter fodrász. – Már nincs egyenfrizura. Ha valaki szeretne megújulni, többnyire valamilyen extrém megoldást választ. Egyre többen kérnek hátul rövidebb, előrefelé hosszabbodó fazont.


A színátmenetes, természetesnek tűnő meleg barna és napszítta szőke tincsek mellett a bátrabbak erőteljes, természetellenes hajtónusra is szavazhatnak. A 2018-as év egyik legnagyobb slágere a vörös. Még mindig kedvelt hajfestési mód az ombre, mely a hajvég felé világosodó hajszínt – és gyakran lenőtt hatást – eredményez, továbbá a balayage, ami a sötét és világos tincsek fokozatos váltogatását jelenti a fejtetőtől a hajvégekig.


– Férfi vendégeim közül az idősebbek az oldalt felnyírt, felül ollóval összevágott alap hajvágást részesítik előnyben – fejezte be Eszter. – A fiatalabbak többnyire az oldalt – kapcsolattal vagy anélkül – fej nélküli hajvágó géppel felnyírt, felül jóval hosszabb frizura mellett döntenek, amit hátra- vagy oldalra fésülve, illetve kócosan hordanak.

Kapcsolódó cikkek

Dualone a SopronFesten

Dualone a SopronFesten

2024. 05. 08. | Kóczán Bálint

Az idei SopronFesten is fellép a Dualone, méghozzá nem is akármilyen színpadon. A soproni formáció hamarosan stúdióba vonul, hogy felvegye első kislem...

A strandon is sikkesen

A strandon is sikkesen

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Idén annyira változatos a fürdőruhadivat, hogy nehéz lesz olyan szettet összeállítanunk, amivel nagyon mellélőhetnénk. Az alapszabály: rejtsük el a ta...