Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A kutyák védelmezői
A három hónapos kölyökkutyának, Kajlának a napokban sikerült gazdát találni. Fotó: Filep István

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

A kutyák védelmezői

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

Több száz kutyát mentett meg az elmúlt években a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület, amelynek legfőbb célja a bajba jutott állatok megsegítése, örökbe adása, a felelős állattartásra nevelés.

Az egyesület vezetője, Tölli-Molnár Beáta hosszú évek óta védelmezi a bajba jutott kutyusokat. A sorsukra hagyott négylábúak folyamatosan érkeztek az otthonába, egyedül már nem bírta a sok teendőt, ezért 4 éve létrehozta az állatvédő egyesületet kutyabarát ismerőseivel.

– Az utóbbi időszakban a szilveszter jelentett számunkra nagy erőpróbát, hiszen a durrogtatás, a tűzijáték rémálom a kutyák számára, így az előző évekhez hasonlóan most is bőven akadt feladatunk – mesélte az egyesület elnöke. – Közel 30 segítőmmel együtt szilveszter éjszaka 19 kutyát és cicát találtunk meg, sajnos köztük már olyanok is akadtak, akiket nem sikerült megmentenünk. De azóta is folyamatosan érkeznek hozzánk a segítségkérések.

Nagy szükségük van még több ideiglenes befogadóra, a pénzadományoknak is bőven van helyük, hiszen egy-egy hónapban csak a gyógyítás költségei több százezer forintra is rúghatnak. Mindig hasznát veszik a tárgyi felajánlásoknak: tápoknak, plédeknek, fekhelyeknek. Ha valaki szeretne mentett kutya lelkiismeretes gazdája lenni, azzal az egyesület egy örökbefogadási szerződést köt, ezt megelőzi egy környezettanulmány. Ahogy az elnök mesélte: nincs annál szívet melengetőbb dolog, mint amikor az örökbefogadóktól hálás fotókat kap, hogy a megmentett kutya milyen jól érzi magát az új otthonában.


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.