Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A szakképzés büszkeségei
Nyolc szakképző iskolájának negyvenhét tanulóját és harminckét oktatóját díjazta a 2022/2023-as tanévben a Soproni Szakképzési Centrum. Fotó: Filep István

A cél az Ausztriában dolgozó szakemberek hazacsábítása

A szakképzés büszkeségei

| Munkatársunktól | Városi hírek

A középiskolások országos versenyein kiemelkedő eredményt elért diákjait és felkészítő oktatóikat köszöntötte a Soproni Szakképzési Centrum. A díjátadó ünnepséget múlt csütörtökön tartották.

Nyolc szakképző iskolájának 47 tanulóját és 32 oktatóját díjazta a 2022/2023-as tanévben a Soproni Szakképzési Centrum (SSzC). A múlt csütörtöki, „Akikre büszkék vagyunk” címmel megrendezett díjátadón az országos tanulmányi, szakmai, sport- és egyéb versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákokat és felkészítő tanáraikat ismerték el.

– Nagyon sok versenyen számos szép eredményt értek el a diákjaink – kezdte köszöntőjét Kuntár Csaba, az SSzC főigazgatója. – Fontos, hogy a rohanó világban meg tudjunk állni számot vetni és ünnepelni, együtt örülni a befektetett munkának. Bízom benne, hogy a megszerzett tudást később a munkaerőpiacon jól tudják kamatoztatni a nálunk végzők.

– A mai egy örömünnep, amikor megsüvegeljük azoknak a fiataloknak a teljesítményét, akikre büszkék lehetünk – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester. – A centrum jól végzi a munkáját, az eredmények ezt támasztják alá. A tőzsde és a gazdaság kapcsolata hasonlatos a gazdához és a vele sétáló kutyához: ha a kutya néha előre is szalad, alapvetően együtt haladnak. A szakképzés és a munkaerőpiac is ilyen: Sopron olyan szakembereket ad a piacnak, akikre éppen szükség van.

A polgármester hangsúlyozta, nem lehet annál kisebb célunk, mint hogy az Ausztriában dolgozó mestereket hazacsábítsuk.


Az ünnepségen részt vett dr. Kovács Róbert, a Soproni Tankerületi Központ igazgatóhelyettese, Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Králik Tibor, az SSzC kancellárja is.

A tanulók olyan országos megmérettetéseken szerepeltek, mint például a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), de részt vettek a fiatal szakemberek bajnokságán, továbbá gasztronómiai, ügyviteli, sport- és turisztikai versenyeken és diákolimpián, valamint a WorldSkills országos válogatóján. Utóbbin Dely Bianka Virág és Németh Gergő (Handler-technikum) első helyezést ért el, így szakmájukban ők képviselhetik hazánkat a lyoni döntőn. Az OSZTV és az SZKTV országos döntőjébe, a Szakma Sztár fesztiválra bejutott diákokról lapunkban is írtunk (Szakmát a kézbe!, Soproni Téma, 2023. május 10.).

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.