Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A város fejlődéséért
A pénteki rendezvényen a legnagyobb adózók elismerése után harminc új mestert is felavattak. Fotó: Filep István

Parragh László: Ahova csak lehet, elviszem Sopron jó hírét

A város fejlődéséért

| Köves Andrea | Városi hírek

A virilistákat, Sopron legnagyobb adózóit köszöntötték múlt pénteken a városházán, ahol a hagyományos kamarai díjakat is átadták. 27 éve tiszteleg a város a példamutatóan adózó egyéni és társas vállalkozások előtt.

Főhajtás a Lackner-szobornál

Az ünnepség Lackner Kristóf szobránál kezdődött, ahol a jeles polgármester születésének 452. évfordulója alkalmából csendes főhajtással adózott emlékének Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester. Lackner Kristóf tizenegy évig állt Sopron élén, tevékenysége alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a város.

Elismerés a virilistáknak

Idén több mint száz egyéni és társas vállalkozás vehette át a virilista oklevelet, amelyet Barcza Attila, dr. Farkas Ciprián, dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs nyújtott át a legkiemelkedőbb adózóknak. Az ünnepségen a polgármester köszöntőjében így fogalmazott: – 1996-ban Sopron volt az első hazai város, ahol köszöntötték a legnagyobb adózókat. Ők több szempontból is tiszteletet érdemelnek, soproni családoknak adnak munkát, a közteherviselés rendszerén keresztül pedig hozzájárulnak a soproni közszolgáltatások finanszírozásához. Évről évre a lehető legjobb napon, Lackner Kristóf, Sopron nagy jelentőségű polgármesterének születésnapján ünnepeljük a virilistákat.

Mecénás és Lackner-díj

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Mecénás elismerést az önzetlen jótékonyságáért, az egészségügy és a Soproni Gyógyközpont támogatásáért Dóka Gábor, Khaut András és Kosztka László érdemelte ki. A Lackner-díjjal a Sopronért és a régióért maradandót alkotó, országos szintű szakmai tevékenységet végző dr. Komornoki László munkásságát ismerték el.

A szakma csúcsán

Az eseményen 30 új mestert is felavattak, őket Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke méltatta, aki kiemelte: a szakma csúcsát jelenti, ha valaki mesterré válik. A rendezvényen Parragh László is köszöntötte a vendégeket. – Mindig felemelő érzés számomra a soproni utazás – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. – 2017-ben érdemeltem ki a számomra legfontosabb elismerést, Sopron díszpolgárává választottak. Küldetésemnek érzem a város támogatását, ahova csak lehet, elviszem Sopron jó hírét.

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.