Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ajándék a léleknek is
A karácsonyi csomagokat múlt szombaton vitték haza a családok. Fotó: Filep István

Máltai karácsony: Több mint 200 csomagot adtak át

Ajándék a léleknek is

| Köves Andrea | Városi hírek

A hagyományoknak megfelelően meghitt karácsonyváró ünnepséget tartott szombat délután a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja a Liszt-központban.

A szervezők gazdag műsorral, előadásokkal, zenés és táncos produkciókkal, valamint lélekemelő gondolatokkal lepték meg a vendégeket. Az ünnepségen a Tómalom utcai gyermekotthon, a Kozmutza Flóra ­EGYMI, a Doborjáni Ferenc EGYMI és a soproni gyermekotthonok tanulói nemcsak a bensőséges műsort élvezhették a Horváth József AMI, a Szent Orsolya Római Katolikus Iskola és a Pendelyes Táncegyüttes produkciójának köszönhetően, hanem kedves ajándékokat is átvehettek. Az ünnepség csúcspontjaként adták át azt a több mint 200 csomagot, melyet soproni intézmények – a Bánfalvi Óvoda és tagóvodái, a Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Fáy-technikum és az Eötvös-gimnázium és technikum –, valamint a passaui Máltai testvérszervezet segítségével gyűjtöttek össze.

Az ünnepségen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője rámutatott, hogy az adventi időszak csodálatos lehetőség a jótékonykodásra, az egymásra figyelésre, az önzetlenségre, amelyből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja évről évre nagyon szép példát mutat.


Kerekes Ildikó csoportvezető a bensőséges eseményen a szeretetet fontosságáról, mindenek felettiségéről beszélt, és köszönetet mondott a nemes felajánlásokért, amelyek sok-sok soproni család önzetlenségéről mesélnek, illetve megköszönte a soproni önkormányzat támogatását is.

A Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági akciójához még lehet csatlakozni, december 17-ig tartós élelmiszereket gyűjtenek az Intersparnál.

Lobog már a remény lángja: Bronzvasárnap is megtelt a Fő tér, ahol Molnár Benedek, a Hunyadi-iskola 4.c osztályos diákja gyújtotta meg a második adventi gyertyát. – Napjainkban a remény még hangsúlyosabb jelentéssel bír, mint eddig bármikor. A remény Isten ajándéka, amely a hívő, de még a nem hívő emberek számára is utat tud mutatni a nehéz időkben – mondta a Magas Ádám önkormányzati képviselő. Dr. Tóth Károly, a Soproni Evangélikus Egyházközség igazgatólelkésze egy ószövetségi próféciát olvasott fel az egybegyűlteknek. A rendezvényen közreműködtek a Hunyadi-iskola diákjai.

Hanuka ünnepe: Hanuka alkalmából gyűlt össze ünnepelni a soproni zsidó közösség. A szombati rendezvényen dr. Farkas Ciprián polgármester is köszöntötte a résztvevőket.

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.