Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bontás és építés
Bontják az uszoda szabadtéri strandmedencéjét, az átépítés augusztusra befejeződik Fotó: Pluzsik Tamás

640 millió forintból készül az új uszodakomplexum

Bontás és építés

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

A Modern Városok Program részeként a napokban megkezdődött a Lövér Fürdő – Csik Ferenc Uszoda felújítása, jelentette be a helyszínen rendezett sajtótájékoztatón dr. Fodor Tamás polgármester.

– Magyarország kormánya városunkkal elsőként kötötte meg a Modern Városok Program megállapodást – mondta a munkálatok megkezdésekor dr. Fodor Tamás polgármester. – Ebben külön pontként szerepel az úgynevezett Lövér Program, melynek kiemelt beruházása, hogy a mára már elavult, feladatait csak korlátozottan ellátni képes Csik Ferenc uszoda helyén felépüljön egy európai színvonalú fedett uszoda. A program részeként, első lépésben megtörténik a Lövér fürdő strandmedencéjének felújítása is.


Megkezdődött a régi strandmedence elbontása, melynek helyén egy új, tízpályás, 25×25 méteres úszómedence épül, mellette pedig egy két részre osztható, 12×25 méteres tanmedencét is kialakítanak, mely a későbbiek során élményelemekkel, így hullámfürdővel is bővíthető. Ennek a két medencének ideiglenes sátortetővel való befedése, valamint mobil öltözők kialakítása is része a programnak, így az új Csik Ferenc uszoda építése alatt is lesz fedett uszodája a városnak.


– A most elinduló uszodaprogram meghatározó fejlesztés a város életében, hisz ma már az egészséges életvitel nélkülözhetetlen része az uszoda, legyen szó gyerekekről, fiatalokról vagy az idősebb korosztályról – tette hozzá Barcza Attila tanácsnok, az önkormányzat ifjúsági, turisztikai és sportbizottságának elnöke. – Sport és turisztikai szempontból is meghatározó jelentőségű ez a 640 millió forintos beruházás, mely teljes egészében kormányzati forrásból valósul meg.
A Lövér fürdő strandmedencéjének átépítése várhatóan augusztusra fejeződik be, addig a strand építési terület, így az nem látogatható, leszámítva a Csik Ferenc uszodához kapcsolódóan egy zöld területet, mely a nyári időszakban napozásra igénybe vehető.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...