Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ég a harmadik adventi gyertya

Ég a harmadik adventi gyertya

| Munkatársunktól | Városi hírek

Advent és karácsony maga a csoda – mondta Firtl Mátyás advent harmadik vasárnapján a Fő téren. Ezúttal a rózsaszínű gyertyát gyújtották meg a már hagyományos rendezvényen.

Ezüstvasárnap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi, színe pedig a rózsaszín, ami az örömöt szimbolizálja. – Azért van ünnep, mert nem lehet csoda nélkül élni – hangsúlyozta Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője. – A csoda pedig maga advent és a karácsony.


– Karácsony igazi titka az „együttlét” – emelte ki dr. Vladár Gábor református lelkész. – Sajnos egyre kevesebben tudják tartalmasan eltölteni az időt szeretteikkel, pedig erről szól az ünnep. Karácsony mindig megtelik énekszóval, mert Isten csodáját csak dalban, zenével lehet elmondani.


A harmadik gyertyát a város adventi koszorúján Fekete Enikő, a Petőfi-iskola ötödikes diákja gyújtotta meg. A rendezvényen közreműködött a Soproni Református Egyházközség Gárdonyi Zoltán kórusa, megjelent dr. Fodor Tamás polgármester és több képviselő is.

Kapcsolódó cikkek