Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyetemi tanévnyitó
A 2023/2024-es tanévet 1318 elsőéves hallgató kezdte meg a Soproni Egyetemen. Fotó: Filep István

Egyetemi tanévnyitó

| Munkatársunktól | Városi hírek

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Soproni Egyetem 2023/2024-es tanévét múlt szerdán a Liszt-központban. Az elsőéves hallgatókat dr. Farkas Ciprián polgármester is köszöntötte, és jelképesen a város polgáraivá fogadta őket.

Az évnyitón részt vett dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkára, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Fábián Attila, az intézmény rektora, Csányi Sándor, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Nadežda Babiaková, Selmecbánya polgármestere, valamint országos szervezetek helyi képviselői is. Az idei tanévnyitó tanácsülésen több kitüntetést is átadtak: Soproni Egyetem díszpolgára címet adományoztak Zambó Péternek, Arany Évgyűrű kitüntető oklevelet kapott dr. Szita Szabolcs, Soproni Egyetemért Díszoklevelet vett át Pluzsik Tamás újságíró, fotós, a Soproni Téma munkatársa.

Az új tanévet rekordszámú, 1318 elsőéves hallgató kezdte meg az egyetemen. Az ünnepség a hallgatók eskütételével zárult.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.