Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fában otthon vagyunk!
Fotó: Soproni Téma-archívum

Fában otthon vagyunk!

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat idén szep­­tember 7. és 9. között várja a szakmai és érdeklődő látogatókat a Novomatic-arénában.

A szervező Sopron Holding Zrt. idén sem csak az erdőgazdálkodás és a faipar képviselőit várja a mustrára, hiszen szombat estig számos közönségprogramot is kínálnak, mindemellett a kiállítás megtekintése ingyenes. 

A rendezvényen az Állami Er-­­­­

dő­­gazdaságoknak köszönhe­­tő­­­en megismerkedhetünk Ma­­gyar­­ország vadfajaival, kirándulóhelyeivel, kóstolhatunk erdei termékeket, de az erdészek munkájába is betekintést nyerhetünk.

Míg csütörtökön főként a szak­­ma áll a középpontban, a hétvégére megszaporodnak a közönségprogramok. Lesz játszóház, a már hagyományos faesztergályos-bemutató, drótkötélpályán csúszhatnak a vállalkozó kedvűek a kiállítás fölött, a szabadtéren pedig szebbnél szebb szobrok készülnek majd fából, méghozzá láncfűrész segítségével.

Hazánk legjobb sportfavágói közül is többen ott lesznek a Novomatic-arénánál, hiszen lesz STIHL Timbersports favágó-bemutató, valamint ismét ve­­terán láncfűrészekkel várják az érdeklődőket. Sőt, ezúttal har­ves­ter- (fakitermelő-) szimulátor-versenyt is rendeznek.

A rendezvény szakmaiságának köszönhetően megismerkedhetünk a legújabb gépészeti technológiákkal, fakitermelő és aprítógépekkel.

Ahogy az elmúlt időszakban, úgy idén sem hiányozhatnak a vi­­lág élmezőnyébe tartozó már­­kák. Számos gyártó is képviselteti ma­­gát a három nap alatt: képet kapnak a kilátogatók az erdeink sokszínűségéről, a fa feldolgozásáról, valamint a nagy- és kisgépek, szerszámok és terepjárók mellett a tüzeléstechnika, a megújuló energiaforrások is helyet kapnak az arénában.

A szakmában dolgozók számá­­ra azért is érdemes kilátogatni a ki­­állításra, mert folyamatosan beadhatók az erdészeti géptámogatás pályázatai. A Vidékfejlesztési Program forrásainak minél jobb kihasználása érdekében pedig szakemberek adnak tanácsokat az érdeklődőknek.

Az innoLignum vásár ré­­sze­ként több szakmai konferencia, előadás valamint bemutató is várja a szakmai látogatókat szeptember 7. és 9. között.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.