Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fókuszban a gyermekvédelem

| Munkatársunktól | Városi hírek

Új gyermekvédelmi határozatot fogadtak el, megszavazták az önkormányzati fenntartású óvodák maximális csoportlétszámát, és új térfigyelő kamerák felszereléséről is döntöttek a februári közgyűlésen.

A múlt csütörtöki közgyűlés első témája a gyermekvédelmi határozat volt. A képviselők egyhangúlag megszavazták a javaslatot, amely kimondja: az önkormányzat kötelezi magát, hogy saját hatáskörében, főleg a gyermekvédelmi és gyermekjóléti intézményekben megvizsgálja az ellátást, és megtegye a szükséges intézkedéseket, hogy a gyermekeket megvédje a pedofil bűncselekmények és visszaélések, valamint a genderpropagandával szemben.

A rendes közgyűlésen elfogadták többek között a Sopron Holding, az STKH, a Soproni Városfejlesztési Kft., a Sopron Régió Turisztikai Központ, a Foreno, a Pro Kultúra és a Soproni Városmarketing Kft. üzleti tervét.

A képviselők elfogadták az óvodai csoportok számát: a Bánfalvi Óvoda – Kindergarten Wandorf 26, a Hermann Alice Óvoda 25, a Trefort Téri Óvoda 18 csoporttal kezdi a nevelési évet. Ezen kívül megszavazták azt is, hogy ebben a tanítási évben is húsz százalékkal emelik az óvodai csoportok maximális létszámát, így egy csoportba legfeljebb 30 gyermek járhat.

A képviselők megszavazták, hogy két új, 360 fokban forgatható térfigyelő kamerát szerelnek fel, egyet a Király Jenő utcai játszótér közelében, egyet pedig a Révai Miklós utcai kültéri edzőpark környezetébe. Ezekkel együtt már 53 kamera óvja a soproniak biztonságát.

A polgármesteri hivatalban idén december 30-tól 2025. január 1-ig tart a téli igazgatási szünet. A halaszthatatlan közfeladatok ellátására december 30-án ügyeletet tartanak.

A gyermekétkeztetés díját 15 százalékkal emelik az infláció és az alapanyagárak növekedése miatt. A képviselők döntése értelmében kedvezményes, kombinált éves parkolóbérlet váltására lesz jogosult az egészségügyi dolgozók egy része.

Módosították a 2023-as költségvetésről szóló rendeletet, valamint a 2024-es önkormányzati költségvetést is. Utóbbi új bevételi és kiadási főösszege 24.006.452.322 forint. 


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.