Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatódik a fejlesztés
Lázár János (j) és dr. Farkas Ciprián hangsúlyozták: a későbbiekben a fejlesztést az eredeti program szerint fejezik be.

Átadják az északi kikötőt, kialakítják a strandot, az ökoparkot is

Folytatódik a fejlesztés

| Munkatársunktól | Városi hírek

Folytatódik a Fertő-part fejlesztése, jelentette be a múlt hétvégén a tónál Lázár János miniszter és dr. Farkas Ciprián polgármester.

Az utóbbi időben felgyorsultak a Fertő-part fejlesztéséről szóló tárgyalások. Erre utalt a Soproni Múzeumnegyed átadásán Csepreghy Nándor miniszterhelyettes (lásd írásunkat az 5. oldalon), és számos különböző információ is. A találgatások végére Lázár János tett pontot, aki dr. Farkas Cipriánnal a helyszínen tartott közös tájékoztatóján jelentette be, hogy a világjárvány és a háború miatt felfüggesztett program folytatódik. Mint megtudtuk, ideiglenesen átadják az északi kikötőt, hogy a vitorlások és a horgászok használni tudják, kialakítják a strandot a szükséges létesítményekkel együtt, plusz a hajókikötőt, a területet pedig az ökoparkkal rendezik. Lázár János és dr. Farkas Ciprián azonban hangsúlyozták, hogy a későbbiekben a fejlesztést az eredeti program szerint fejezik be.

Az előkészületek azonnal megkezdődtek, illetve megkezdődnek, hogy a fejlesztés vázolt elemei minél előbb megvalósuljanak. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.