Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Folytatódnak az útfelújítások
A Zsilip utcában már elkészült az útfelújítás, az Ady Endre úton a napokban kezdődött a munka – a tervek szerint idén végeznek a szakemberek. Fotók: Filep István

A forrásokat ott használják fel, ahol a legszükségesebb

Folytatódnak az útfelújítások

| Munkatársunktól | Városi hírek

Nincs megállás, folytatódnak városunkban az útjavítások, a parkolófelújítások. A kivitelezők a közlekedők türelmét kérik.

A városvezetés egyik kiemelt programja, hogy a lehetőségek szerint folytassa a város úthálózatának korszerűsítését. Ez a gyakorlatban egy véget nem érő feladat, ezért fontos, hogy a forrásokat ott használják fel, ahol az a legszükségesebb. Különösen napjainkban, az ismert körülmények között. A Soproni Témában már írtunk a tervezett őszi munkálatokról (Fűkaszálás, útfelújítások, Soproni Téma, 2023. augusztus 30.).

Új útburkolatok

Napjainkra már ismert a további ütemezés is: a Zsilip utca elkészült, a szakemberek pedig hozzáláttak az Ady Endre úton a Hajnal téri buszmegálló és az óvoda közötti szakasz felújításához. A bánfalvi városrészben megújul a Temető utca, és parkolókat alakítanak ki a temetőnél. Felújítják az Anger réti sportpályánál lévő parkolót is. Új burkolatot kap az Erdei malom köz a Brennbergi úttól a Házhegyi erdő útig.

December 31-ig végeznek

Azért kezdődtek, illetve kezdődnek az útfelújítások ebben az időszakban, mert a tényleges munkát megelőzte a közbeszerzési eljárás, amely hosszabb időszakot vesz igénybe. Illés Magdolnától, a városüzemeltetési osztály vezetőjétől megtudtuk, a munkálatokat legkésőbb december 31-ig kell befejeznie a kivitelezőnek. A szakemberek azt kérik, hogy mindenki figyelje a közlekedési jelzéseket, utasításokat, és számoljon az esetleges hosszabb menetidővel.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.