Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Határőrök találkoztak
Fotó: Németh Péter

Határőrök találkoztak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az elmúlt vasárnap a BM Klubban tartotta meg a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete a védőszentjük Szent László-napi megemlékezését.

 A köszöntő és emlékező beszédek után koszorúztak. Az elhunyt határőrök emlékezetét őrző kopjafánál lerótta tiszteletét az egyesület elnöksége, a Rendőr Nyugdíjasok Baráti Egyesületének vezetősége, a város város nevében dr. Simon István alpolgármester, és Stöckert Tamás irodavezető-helyettes is.


Mihályi Ervin, az egyesület elnöke lapunknak kifejtette, a határőrség 2005-ben megszűnt, de továbbra is felelősségünknek érezik, hogy tudassák az utókorral, volt egy ilyen szervezet is. Fontos feladat a határőrtársak emlékének az ápolása. Az egyesület célja emellett a tagság életének szebbé és jobbá tétele, valamint a segítségnyújtás.


A volt határőrök rendszeresen összejárnak, évente több találkozót, illetve kirándulást is tartanak. A tagság száma megközelíti a százharmincat, köztük vannak volt rendőrök, börtönőrök, honvédek, tűzoltók, valamint a civil hozzátartozóik is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.