Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kertvárosi ünnepvárás
Ahogy tavaly, úgy idén is betlehemes játékkal zárul a kertvárosi adventi program.

Kertvárosi ünnepvárás

| Köves Andrea | Városi hírek

Advent időszakában minden nap más-más ablakban gyullad ki az ünnepi fény a kertvárosi lakóparkban és környékén. A kivilágított ablakokat a családok játékos keresés útján fedezik fel.

A kertvárosi lakparkban élő egyik anyuka, Gilicze Mariann tavaly álmodta meg az adventi közösségi élményt.

– Mind a mai napig élénken él bennem, hogy milyen felemelő érzés volt kislányként karácsonykor az éjféli misére tartva megcsodálni az ablakokból is jól látszódó ünnepi fényeket – mesélte lapunknak Mariann. – Egyrészt ez inspirált az adventi ablakos játék megszervezésében, másrészt a kislányom, aki nagyon szeret séta közben a fényekben gyönyörködni. A tavalyi nagy sikerű ablakkereső játék után idén már maguk a családok kerestek meg, hogy örömmel csatlakoznának a kezdeményezéshez. Minden nap megadjuk az adott utcát, de a házszámot nem, így válik igazán kalandossá a játék.

December 24-ig tehát minden este más ház, intézmény vagy üzlet ablaka világít – így karácsony közeledtével napról napra több épület öltözik díszbe, míg végül szentestén mind a 24 ablak egyszerre ragyog.

Tavaly a 24-es szám különleges helyen gyulladt fel: a Mária Magdolna-templom kapuján, ahol a környéken élő gyermekek egy lélekemelő betlehemes játékot is előadtak. Idén még többen jelezték, hogy szeretnének részt venni a december 24-i délelőtti programon. Ezúttal a bánfalvi nagytemplomban várják a családokat, ahol Németh Attila atya a kicsiknek és nagyoknak Jézus születéséről mesél, ezt követi a gyerekek betlehemi előadása, majd a szülők által felajánlott süteményekkel és teával lepik meg az ünnepre készülődőket.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.