Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kórház: új fizioterápiás eszközök
Fotó: Filep István

Kórház: új fizioterápiás eszközök

| Munkatársunktól | Városi hírek

Új műszerekkel gazdagodott a Soproni Gyógyközpont fizioterápiás eszközparkja – az Országos Kórházi Főigazgatóság sikeres pályázatának eredményeként mozgásszervi rehabilitációs fejlesztések valósultak meg országszerte.

A soproni kórház Győri úti fizioterápiás szakrendelésére, a Várisi úti Rehabilitációs Intézetbe és a Balfi Gyógyfürdőkórház fizioterápiás részlegére is érkeztek terápiás eszközök. A mozgásszervi betegek ellátását új lökéshullám-, ultrahang-, lézer- és mágnesterápiás készülékek, illetve TENS-műszerek segítik. A fizioterápiás kezelőhelyiségek víz alatti masszázskádakkal és négyrekeszes galvánkádakkal gazdagodtak.

 fekvőbetegosztályokra a protézisbeültetések, a baleseti sérülések, valamint a stroke utáni rehabilitációt és a mozgásfunkciók helyreállítását segítő új műszerek érkeztek. Modern térd-, csípő-, váll- és könyökízület-mozgató gépek támogatják a betegek gyógyulását. A gyógyközpont legforgalmasabb egységei közé tartoznak a fizioterápiás részlegek, melyeken évente közel 350 ezer fizioterápiás kezelést végeznek el a szakemberek. A műszerbeszerzések lehetővé tették a mozgásszervi rehabilitációs kezelések körének bővítését, valamint az elhasználódott készülékek cseréjét.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.