Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megalapozott döntések
A vendégek egy interaktív kiállításon is megismerkedhettek a Soproni Szakképzési Centrum képzéseivel. Fotó: Filep István

A továbbtanulóknak február 21-ig kell leadniuk a jelentkezési lapokat

Megalapozott döntések

| Köves Andrea | Városi hírek

Komoly döntést kell meghozniuk azoknak a szülőknek és gyermekeknek, akik szakmaválasztás előtt állnak. A Soproni Szakképzési Centrum programsorozatot indított, amelynek első állomásán pályaválasztási konzultációra várták a soproni és a város környéki általános iskolák képviselőit.

A múlt csütörtöki programon a centrum mind a nyolc szakképző iskolája és technikuma bemutatkozott a Vas- és Villamosipari Technikumban. A sokszínű kínálattal a vendégek egy interaktív kiállításon is megismerkedhettek, illetve egy tájékoztató előadást is meghallgathattak a képzésekkel kapcsolatban.

Králik Tibor, a szakképzési centrum kancellárja kiemelte: a konzultáció az egyik fontos állomása a pályaválasztási programjaiknak. A rendezvény is azt szolgálta, hogy a szülők és a végzős általános iskolai diákok a megfelelő információ birtokában legyenek, amikor kitöltik a jelentkezési lapot. A tájékoztató azért is fontos, mert a szakképzés folyamatosan megújul, hiszen dinamikusan alkalmazkodik a munkaerőpiaci igényekhez. A kancellár arról is beszámolt, hogy a centrum intézményeiben számos fejlesztés történt az utóbbi időszakban, így modern, 21. századi körülmények várják a náluk továbbtanulókat.

Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében rámutatott: a város és a vármegye számára létkérdés, hogy a szakképzés magas színvonalon folyjon, amelyben remek partner a szakképzési centrum.

Kuntár Csaba, a centrum főigazgatója a gyakorlati tudnivalókat osztotta a meg a résztvevőkkel. Azoknak, akik technikumban vagy szakképző iskolában szeretnének továbbtanulni, február 21-ig kell leadniuk a jelentkezési lapjukat. Érdemes arra figyelni, hogy bizonyos szakmáknál szükség van egészségügyi vagy pályaalkalmassági igazolásra. Írásbeli csak a Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum egyik osztályában van, illetve a Handler Nándor Technikum művészeti osztályában végeznek alkalmassági mérést.

Szakmák délelőttje: A centrum kiemelt pályaválasztási rendezvénye a szakmák délelőttje elnevezésű program. November 16-án, csütörtökön 9 és 14 óra között mind a nyolc iskolájában nyitott kapukkal várják az érdeklődő általános iskolás diákokat, hogy személyesen is megismerkedhessenek az oktatott szakmákkal és az intézményekkel. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.