Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult a „piknikút”
A fejlesztésnek köszönhetően a soproniak, illetve a térségben élő, Ausztriába ingázók biztonságosabban közlekedhetnek Fotó: Griechisch Tamás

Megújult a „piknikút”

| P. Horváth László | Városi hírek

Hivatalosan is átadták az elmúlt héten a Sopronkőhida és Szentmargitbánya (St. Margarethen) közötti teljesen felújított útszakaszt, ezért gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek a gépjárművek hazánk és Ausztria között.

PA jelentős és fontos fejlesztés lezárultát jelző eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és ­Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Juhász Zoltán László, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatóhelyettese is. 

– Örömteli eseményen vagyunk jelen, hiszen Sopronban újabb beruházás ért véget – mondta Barcza Attila országgyűlési képviselő. – Az út hat méter széles és 3,5 kilométer hosszú. A kivitelezés 950 millió forintba került, és kormányzati támogatásból valósult meg. Nagy forgalmú útról van szó, amit jelez az a tény is, hogy naponta mintegy 3200 jármű halad át rajta.

Dr. Farkas Ciprián kiemelte: a fejlesztésnek köszönhetően a soproniak, illetve a térségben élő, Ausztriába ingázók biztonságosabban közlekedhetnek. Az erre járók türelemmel viselték a kivitelezés ideje alatt a forgalomkorlátozást, a kellemetlenségeket, hiszen tudták, hogy az ő érdeküket is szolgálja a felújítás.

– A közelmúltban adtuk át a Sopron és Ágfalva közötti utat, most pedig itt vagyunk. Ezek is azt jelzik, hogy koncepcionális közútfejlesztési program valósul meg a városban – tette hozzá a polgármester. – Várhatóan még az idei évben elkészül az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Sopron közötti hiányzó szakasza, amely a tervek szerint 2024-ben éri el a magyar–osztrák államhatárt. Az elmúlt években Sopron-szerte számos közutat, járdát, kerékpárutat korszerűsítettünk. Ám a munka nem áll meg: a tervek szerint a Sopron–Harka, valamint a Sopron–Balf közötti utak aszfaltburkolatát újítja fel a közeljövőben a Magyar Közút.

Juhász Zoltán László emlékeztetett arra, hogy a felújítás előkészítése 2016. év elején kezdődött, majd tavaly megjelentek a területen a munkagépek. A kivitelezés pedig az elmúlt év végén fejeződött be.

Kapcsolódó cikkek