Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mentők kettős jubileuma
Fotó: Griechisch Tamás

Mentők kettős jubileuma

| Munkatársunktól | Városi hírek

Idén 70 éves az Országos Mentőszolgálat és 20 éves az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány. A jubileumot nagyszabású programmal ünnepelték a városi stadionban szombaton. A napot mentési bemutató, gyermekprogramok és színpadi előadások sokasága is színesíttette.

A soproni mentőállomás rendezte eseményen dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: a költségvetésük a 2010-es évekhez képest csaknem duplájára nőtt. Tavaly országszerte kormányzati forrásból 193 új esetrohamkocsit vásároltak, és lecserélték a teljes gépjárműparkjukat. Idén újabb 117 autót vehetnek, ezek gyártása már el is kezdődött.


– Van mire büszkének lenni, hiszen már a monarchia idején kivette a részét az innovációból a magyar nép, például az első rohamkocsi is magyar fejlesztés volt – tette hozzá Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – A szervezeti kultúra, az elhivatottság, az áldozatvállalás a hazai mentőszolgálat elmúlt évtizedeit és jelenét is jellemzi. S ez önmagában tiszteletet parancsol.


Az önkormányzat nevében dr. Fodor Tamás polgármester jutalmazta a soproni mentőállomás dolgozóit. Idén kiemelkedő munkája elismerésül díjat kapott: Bognár Zoltán mentőtiszt, Őzse László mentőtiszt, Balaga Attila mentőápoló, Csillag Zoltán mentőápoló, Kordics Norbert mentőápoló, Gyurkovics György gépkocsivezető, Kasztner Dávid gépkocsivezető, Polyák Dávid gépkocsivezető.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.