Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Petőfi Színház:  a remény évada
A víg özvegy című nagyoperettet október közepétől magyarul játsszák a Petőfi Színházban

Petőfi Színház: a remény évada

| Munkatársunktól | Városi hírek

Színészek, pártoló tagok, a Pro Kultúra munkatársai jelenlétében tartották meg a Soproni Petőfi Színház évadnyitó társulati ülését.

A megjelenteket dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok köszöntötte, s egyúttal méltatta a színház, a színészek munkáját, eddigi szép sikereiket. A nagyszínpad nézőterén helyet foglalt Sass László önkormányzati képviselő, a kulturális és oktatási bizottság elnöke is. 

Pataki András, a Pro Kultúra igazgatója bejelentette: a fertőrákosi barlangszínházban idén nyáron teljesítették a felújításkor előírt vállalásokat. A 41 bemutatott előadást 28 ezren nézték meg.

A remény évada októberben A víg özvegy nagyoperettel kezdődik, majd Ibsen Peer Gynt című drámai költeménye kerül színpadra. Az évadban 11 nagyszínházi bemutató lesz, a művek közül kettő kifejezetten a gyerekeknek szól majd. A Sopron Balett társulatához kettő orosz művész érkezett, már ők is részt vesznek majd a Stabat Mater című táncjáték előadásában. Az előzetesen meghirdetett Kiálts a szeretetért musical helyett A padlás című darabot állítják színpadra.

További fontos hír, hogy szeptember 20-án indul a Progress Sopron. Az egyhetes amatőr, illetve alternatív színházi előadások keretében cseh, szlovák, orosz, román, horvát színészek bemutatóit láthatja majd a közönség. A színdarabok mellett azonban dzsesszelőadások is lesznek. A magyar dráma napjához kapcsolódóan állítják színpadra a Borisz Davidovics síremléke című színművet.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...