Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Városi hírek

Városi hírek.

Adomány

Összesen 1,1 millió forint értékű adománnyal támogatott a Soproni Lions Club 11 civil szervezetet. Az okleveleket Nagy Tamás elnök és dr. Farkas Ciprián polgármester adta át, támogatást kapott a Vakok és Gyengénlátók soproni csoportja, a Kozmutza Flóra EGYMI, a Doborjáni Ferenc EGYMI, az Erdei Különleges Gyermekotthon és Erdei Utógondozó Otthon, a Hova Tovább alapítvány, a Tóth Antal EGYMI, a Soproni Szociális Intézmény, a Medical Mental Alapítvány, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Petrozsényi Otthona, a Kósteleki Magyarok Oktatásáért Alapítvány, valamint a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézete.

Néma kiállítás

A megyében közlekedési balesetben elhunytaknak állítottak emléket csütörtökön a Néma kiállítással. A Soproni Rendőrkapitányság középiskolásokat hívott a Széchenyi térre, nekik baleset- és bűnmegelőzési szakemberek beszéltek a veszélyekről. 

Új kamara­együttes

A megújult Lenck-villa komolyzenei programjai a kezdetektől népszerűek. Dárdai Árpád karnagy, a múzeum munkatársa most egy új soproni formáció, a Lenck-villa Kamaraegyüttes megalakulását jelentette be. A társaság először december 18-án, a múzeum adventi hangversenysorozatának záróeseményén mutatkozik be. Az együttes művészeti vezetője Vargáné Magyar Ágnes, titkára Sárközi Gábor, alapító tag még Barnáné Freivolt Valéria és Dárdai Árpád.

A 2021-es év paraemelője

A Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatának játékosa, Sedric Watchou lett az év férfi para-erőemelője. A Magyar Erőemelő Szövetség elnöksége a szövetségi kapitányok javaslata alapján választotta meg a 2021-es év sportolóit. 

Sikeres nyílt nap

Több mint négyszázan vettek részt a Soproni Egyetem nyílt napján. Múlt kedden kitárultak az egyetem kapui, ezen a napon a pályaválasztás előtt álló középiskolások testközelből is megismerhették a négy kar által nyújtott képzési lehetőségeket, a felvételi eljárást, továbbá megtudhattak minden fontos információt az intézményben elérhető hallgatói szolgáltatásokról, juttatásokról. Legközelebb január 18-án tartanak hasonló rendezvényt.

Bionikaverseny

Országos első helyezést ért el a Széchenyi-gimnázium csapata a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara által szervezett bionika akadályversenyen. A csapat tagjai Bodnár Mária, Nemes Ádám Jenő, Sajtos József, Szarka Júlia, felkészítő tanáraik dr. Somogyi Csilla, Kiss-Huszta Pálma, Matusik Mátyás voltak.

Kapcsolódó cikkek