Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Segítség gombnyomásra
– Sopron néhány év alatt évtizedeket lépett előre, olyan fejlesztéseket valósított meg a városvezetés, amely 100 évenként adódik egy település életében – mondta lapunknak Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó. Fotó: Filep István

Gondosóra program: Már több mint 600 ezren regisztráltak

Segítség gombnyomásra

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Sopronban járva és az emberekkel beszélgetve magam is megtapasztaltam, hogy a város milyen óriási fejlődést ért el az elmúlt években – nyilatkozta a Soproni Témának Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó.

Sopronban találkozott a sajtó képviselőivel Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, aki elmondta, a városban járva és az emberekkel beszélgetve meggyőződött arról is, hogy milyen sikeres volt a helyi fejlesztési politika, kezdve az M85-ös megépítésétől az uszodán át a parkolóházig.

– Sopron néhány év alatt évtizedeket lépett előre, olyan fejlesztéseket valósított meg a városvezetés, amely 100 évenként adódik egy település életében – emelte ki a főtanácsadó. – Dr. Farkas Ciprián polgármesternek azonban a város jövőjére vonatkozó víziója is van, konkrét és határozott programmal.

Nyitrai Zsolt tájékoztatott arról az Európában egyedülálló, az idősek biztonságát védő ingyenes Gondosóra programról is, amelyre már több mint 600 ezren regisztráltak. Vagyis ennyi 65 év feletti, idős honfitársunk van egy gombnyomásra a segítségtől, ha rosszul lett, vagy baleset érte. Ilyen esetben az ország minden pontjáról elérhető 24 órás diszpécserszolgálat azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket. Ez a program is része az időseket segítő, védő intézkedéssorozatnak, amelynek kiemelt elemei a nyugdíjak értékmegőrzése, a 13. havi nyugdíj, valamint a különböző szociális és egészségügyi támogatások.

Napjaink egyik slágertémája a zöldenergia. A kormány kiemelten foglalkozik ezzel a kérdéssel is.

– Az a célunk, hogy egyetértési pontokat hozzunk létre a magyarok mindennapjait érintő fontos ügyekben – jelentette ki a főtanácsadó. – Ilyen a zöldenergia is, amely nem csupán a jelenünket, hanem a jövőnket is meghatározza. Ezért indítottunk online társadalmi párbeszédet a zöldenergia termeléséről, tárolásáról, a napelemekről, az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a klímavédelemről. A kérdőíveket április 15-ig lehet kitölteni.

Megtudtuk, a kormány eddig összesen tizenhat kisebb-nagyobb konzultációt indított, mert fontos számára, hogy megismerje az emberek véleményét. A beszélgetés során szó esett még a különböző társadalmi és civil szervezetek támogatásáról és a velük való folyamatos együttműködésről is. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...