Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopron szépítői

| Munkatársunktól | Városi hírek

Átadták a Virágos Sopronért Környezetszépítő Verseny díjait a megyeházán. Azokat az embereket és közösségeket jutalmazták, akik időt, energiát nem sajnálva dolgoznak azon, hogy szebbé, virágosabbá tegyék környezetüket.

Már hagyomány, hogy minden tavasszal megjelenik a Virágos Sopronért Környezetszépítő Verseny kiírása lapunkban. Idén is öt kategóriában hirdették meg a megmérettetést, amelyre több mint harmincan neveztek.  

Múlt héten dr. Simon István kö­­­­szöntötte elsőként a környezetszépítőket a megyeháza dísztermében. Az alpolgármester megköszönte mindenkinek az önzetlen munkáját, illetve hangsúlyozta: a polgárok tevékenységének is köszönhető, hogy szép a város. A fejlesztések másik két pillére: az önkormányzati és kormányzati támogatások. Ezek segítségével elkezdődnek a fejlesztések a Fertő tónál, megújul Sopron belvárosa, az oktatási intézmények és a sportpályák, elkészül a kétszer kétsávos autóút. A nagy beruházások egy­­részt az itt élők kényelmét szolgálják, ugyanakkor növelik Sopron turisztikai vonzerejét is. Ahogy a virágos kertek, erkélyek is szebbé teszik az összképet.

A szakértő bizottság még jú­­niusban járta végig a nevezők por­­táit. Nem voltak könnyű hely­­ww­­­­zetben, mert gyönyörű kerteket, balkonokat láttak – hangsúlyozta Mágel Ágost, a vá­­ros­fejlesztési bizottság, illetve a verseny zsűrijének elnöke. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.