Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vasúti minivilág

Vasúti minivilág

| Városi hírek

Tizennegyedik alkalommal szervezték meg a vasútmodell-kiállítást a Liszt-központban.

A Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesülete ezúttal meghívta a Szombathelyi Vasútmodellező Egyesületet is a hétvégi háromnapos rendezvényre. 

Az egész első emeleten zakatoltak a lekicsinyített mozdonyok: a Liszt-teremben a soproni Várkerület és a nemrégiben felújított vasútállomás, valamint a cseszneki vár és a nagymartoni viadukt elevenedett meg. A Petőfi teremben festői tájjá alakított terepasztalon a szemfülesek megtalálhatták többek között a fertőszéplaki kálváriát, a termek előterében pedig a kőszegi vasútállomást is.

A rendezvényt Kóczán Péter, a Pro Kultúra megbízott ügyvezetője nyitotta meg. 

– A város életében központi szerepet játszik a vasút, tavaly volt 150 éves a GYSEV, amelynél jelenleg is számtalan fejlesztés zajlik – mondta köszöntőjében dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere szerint a modelleknek is rengeteg rajongójuk van városunkban, nem véletlenül olyan népszerű ez a program. A megnyitón részt vett Takács Ádám, a GYSEV Zrt. személyszállítási igazgatója is.       

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...